VV Zeddam/St. Joris 1- VV Bentelo 1 : 1 - 2

Bentelo heeft vorige week de tweede periode veiliggesteld en daarom werd er zondag afgereisd naar Zeddam voor de eerste ontmoeting in dit tweeluik in de nacompetitie.

Een volle supporters bus reisde met het elftal mee voor de mentale ondersteuning. Zeddam was voor Bentelo een volstrekt onbekende tegenstander dus de bezoekers wisten niet wat ze konden verwachten. Het waren de statistieken van de voorhoede van Zeddam die opvielen. Drie spelers die in de reguliere competitie goed waren voor meer dan 50 doelpunten, waarvan de spits alleen al goed was voor een productie van 27 van deze doelpunten. Een trio dat in de gaten gehouden moest worden door de Bentelose defensie. Bentelo ging furieus van start en liet merken dat het voor de winst wilde spelen. Goede combinatiespel in het eerste kwartier leverde slechts een doelpunt op. Een goed aanval kwam uiteindelijk bij Michel terecht, welke de bal knap achter de doelman van Zeddam werkte. Bentelo kreeg in deze fase nog drie 100% kansen, maar het faalde telkens oog-in-oog met de keeper van Zeddam.

Na deze storm van Bentelo liet Zeddam zien dat het niet voor niks lang meegedaan heeft om het kampioenschap in de klasse 5C. De thuisploeg kreeg het middenveld meer en meer in handen, temeer omdat Bentelo de ruimtes te groot liet worden. Zeddam speelde de bal snel rond en wist de voorhoede te vaak in stelling te brengen. Via hoge voorzetten en corners probeerden ze de lange spits te bereiken die een aantal keren gevaarlijk werd voor het Bentelose doel. Het laatste gedeelte van de eerste helft ging gelijk op en Bentelo wist het doel schoon te houden, waardoor het met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na de rust kwamen de gastheren sterk uit de startblokken. Ze zochten vaak de zijkanten om van daar uit de spits in stelling te brengen. Hierdoor werd Bentelo teruggedrukt tegen zijn eigen zestienmeter. In deze fase was Bentelo niet scherp genoeg in de duels rondom de zestienmeter en door een dekkingsfout kon de spits van Zeddam vrij schieten binnen de zestien en liet Dustin daarmee kansloos. Hierna hadden de gastheren ook het veldoverwicht en kreeg het kansen op de 2-1 voorsprong, maar de paal en Dustin boden redding voor Bentelo. De bezoekers beperkten zich noodgedwongen tot counteren en waren daarbij eenmaal succesvol. Een snelle uitval over de rechterflank bereikte de mee gelopen Patrick, die de bal kon binnen lopen. Hierna was de wedstrijd gespeeld, waardoor Bentelo een goede uitgangspositie heeft voor promotie naar de vierde klasse.

Komende donderdag zal Bentelo weer aan de bak moeten in de return, om promotie af te dwingen. Aftrap 14.00 Sportpark De Pol.

 Foto's

,
Trainers Bentelo behalen diploma VC1 Pupillen

28 mei

Trainers Bentelo behalen diploma VC1 Pupillen

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Afgelopen maandag stond de laatste cursusavond gepland…

jeugdweekend 2024

28 mei

jeugdweekend 2024

Door Marco van den Ham

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei vond het 2 jaarlijkse…

Onze sponsoren