VV Haaksbergen 1 - VV Bentelo 1 : 0 - 4

Na twee remises op rij, was Bentelo wel weer eens toe aan een driepunter.

De vierde plek op de ranglijst, welke recht geeft op de nacompetitie, had Bentelo inmiddels uit handen gegeven. Niks minder dan drie punten tegen Haaksbergen was de opdracht. Op een dramatisch en daarmee slecht bespeelbaar veld, ging Bentelo redelijk van start. Het zette meteen druk naar voren om de opbouw van Haaksbergen te verstoren. Dit lukte heel aardig, waardoor Haaksbergen uit armoe vaak meteen de lange bal hanteerde. Door het vroege storen hield Bentelo veel druk op de Haaksbergse defensie en dwong het tot fouten. Tot zover had Bentelo de wedstrijd stevig in handen, maar vergat het zichzelf te belonen voor het redelijke spel en harde werken. Het duurde dan ook zo’n 25 minuten voor Bentelo de score opende.

Een goede kopbal van Patrick trof het houtwerk, waarna Thomas de bal, in de rebound, binnentikte. Bentelo kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar liet dit na. Haaksbergen had weinig in te brengen en probeerde middels de lange bal de Bentelose defensie te verassen, maar tot kansen leidde dit niet. Na de rust ging Bentelo goed van start. Het zette nog meer en beter druk op Haaksbergse defensie, waar de thuisploeg zich geen raad mee wist. Het vroege storen zorgde er meerdere keren voor dat Bentelo op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel de bal wist te onderscheppen en daarmee kon het meteen gevaarlijk worden. Binnen tien minuten kwam de 0-2 op het scorebord.

Een goede aanval door het hard van de verdediging werd door Sten op knappe wijze, met een stift, afgerond. Hierna werd Haaksbergen toch nog een aantal keren gevaarlijk voor het Bentelose doel, maar de uitstekend keepende Dustin hield het doel schoon voor Bentelo. De bezoekers creëerden echter ook nog genoeg kansen, dus een grotere score kon niet uitblijven. Toen Remco met een droog schot vanaf de zestienmeter de 0-3 op het bord bracht, was de wedstrijd gespeeld. Bentelo kreeg nog voldoende kansen om de score nog veel hoger te doen uitvallen, maar wist nog slechts eenmaal te scoren. Thomas verraste de Haaksbergse goalie met een hard schot in de korte hoek en bracht daarmee de  0-4 eindstand op het bord.

Al met al een mooie overwinning wat vertrouwen geeft voor volgende week, wanneer koploper Buurse op bezoek komt in Bentelo.