VV Bentelo 1 – VV Enter 1 : 1 - 2

Zondag 15 april stond het duel VV Bentelo 1  – VV Enter 1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide partijen in de strijd om degradatie uit de 4e klasse te voorkomen.

Voor Bentelo was dit waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk want al na 3 minuten was het Enter die 1 op 1 op de goalie af kon maar dit buitenkansje niet verzilverde en via de paal naast het doel schoot.
Zonder al te veel moeite was het 8 minuten later dan toch raak voor Enter, een hard schot van circa 20 meter belande onhoudbaar tegen het net.
Continu was het Enter die slimmer om ging met de omschakel momenten en hierdoor de beter kansen creëerde. Dit leidde na 25 minuten voor 0-2. Een counter vanaf de linkerkant werd voorgezet en knap binnen geschoten door een Enterse middenvelder.
Nog voor rust kon Bentelo een aansluitingstreffer maken. Thomas Kruders kon vanaf 25 meter uithalen en schoot de bal met uiterste precisie in de rechter bovenhoek.
In de rust werden er aan de Bentelose zijde een aantal tactische omschakelingen gedaan om een eventuele gelijkmaker te kunnen forceren. Hierdoor kwam er meer druk op de Enterse defensie maar het resulteerde in te weinig kansen. De goalie van Enter moest welgeteld 1 keer serieus in actie komen voor een 1 op 1 situatie maar redde knap. Het bleef na 95 minuten gespeeld te hebben dan ook 1-2.

Een behoorlijke klap voor Bentelo dat zich mengt in de gevarenzone van nacompetitie of zelfs rechtstreekse degradatie. Met nog 7 wedstrijden op het programma is elk puntje waardevol en zal vol overgave voor gevochten moeten worden.