VV Bentelo 1 – RSKV Bornerbroek 1: 3 - 1

Bentelo trad afgelopen zondag af voor haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Bentelo is nog foutloos in de 5e klasse B en wil deze ongeslagen status graag behouden. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark de Pol. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Muller.

De eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, een aantal goede kansen en druk op de Bornerbroekse defensie kon het niet weerhouden dat de bezoeker tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. In de 17e minuut werd de bal niet goed verwerkt door de Bentelose defensie. Dit resulteerde erin dat Robin Schipper de bal achter Kilian legde en een 0-1 voorsprong op zijn naam kon zetten. Bentelo was niet van zijn stuk, twee minuten later wist Ties ter Avest de gelijkmaker te maken. Een goede aanval over de linkerflank zette Ties vrij voor goal en hij faalde niet. Vlak voor rust kreeg Bentelo te maken met het feit dat het met 10 man verder moest spelen, een tackle van Jacco werd beschouwd als ernstig gemeenspel, de scheidsrechter trok hierdoor een directe rode kaart.

De tweede helft liet Bentelo een ander spelbeeld zien, compact voetballen en veelal overnemen van posities resulteerde erin dat Bentelo goed mee kon met de 11 van Bornerbroek. Via de counter wist de thuisploeg nog een aantal keer gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft wist Jorn met een crossbal Cas voor de keeper te zette. De goalie van Bornerbroek was te laat en kon een penalty niet meer voorkomen. Ties Schutte schoot de bal goed in de linkeronderhoek en zette Bentelo op een 2-1 voorsprong. Bornerbroek zette in de laatste fase van de wedstrijd druk naar voren, verder dan een buitenspelgoal en een aantal goede kansen kwamen de bezoekers niet. Bentelo wist de wedstrijd in de blessuretijd in het slot te gooien. Goed druk zetten van Dion leverde hem balbezit op, kon hierdoor  de achterlijn halen en wist een goede voorzet te geven zodat Ties ter Avest de 3-1 kon binnen tikken.

Bentelo is door deze overwinning koploper in de 5e klasse B. Volgende week wordt er gevoetbald in en tegen Lochuizen.