VV Bentelo 1 – EGVV 1: 4 - 2

Zondag 28 oktober stond de eerste ‘echte’ test op het programma. Bentelo nam het op tegen medekoploper EGVV uit Gelselaar. Onder het toeziend oog van de vele supporters, werd er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark de Pol.

In de openingsfase waren de bezoekers de bovenliggende partij. Bentelo had geen grip op EGVV en wist een vroege achterstand ook niet te voorkomen. In de loop van de eerste helft kreeg Bentelo meer vat op de wedstrijd en wist op de juiste momenten te scoren. In de 25e minuut werd Ties ter Avest vrij voor goal gezet, Ties kon hierdoor alweer zijn 7e competitietreffer op zijn naam zetten. Vlak voor rust wist de thuisploeg weer toe te slaan. Door slordig balverlies van EGVV ging Cas één op één richting het vijandelijk doel en liet de keeper kansloos.

De tweede helft was een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden tot scoren. In de 65e minuut leek Bentelo de punten binnen te hebben. Thomas broekkamp schoot de voorzet vanaf links binnen en zette Bentelo op een 3-1 voorsprong. Tien minuten later wist EGVV de aansluitingstreffer te maken. Wanneer er een heus slotoffensief van EGVV werd verwacht nam Bentelo het heft in handen. De thuisploeg controleerde de laatste fase van de wedstrijd en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Mart Visscher wist een goeie voorzet van Pim te benutten, hierdoor wonnen de blauw-witten met 4-2 van EGVV.

Bentelo wint ook haar 5e wedstrijd van het seizoen en blijft foutloos in de 5e klasse B. Volgende week wacht opnieuw een ‘topper’, Bentelo gaat op bezoek bij medekoploper Hoeve Vooruit.