VV Bentelo 1 - Zeddam-Sint Joris 1 : 2 - 2

Na de 1-2 winst in de heenwedstrijd, stond voor Bentelo, op Hemelvaartsdag, de terugwedstrijd in de nacompetitie op het programma.

Een gelijkspel was voor de heren van Bert Stokkingreef voldoende om promotie zeker te stellen. Het goede spel in de uitwedstrijd, dan met name de vele gecreëerde kansen, had Bentelo veel vertrouwen gegeven richting deze finale. Bentelo werd gesteund door veel publiek en ook uit Zeddam was een supportersbus overgekomen. Extra woord van dank voor de Bentelose supportersvereniging ‘blue white dynamite’ die we deze middag nog hard nodig zouden hebben….. Alle ingrediënten waren  aanwezig om er een heerlijke voetbalmiddag van te maken.  Bentelo ging dan ook sterk van start. Het hanteerde een hoog tempo en wist de bal goed in de ploeg te houden. De momenten dat de sterke voorhoede van St. Joris de bal had, verdedigde Bentelo als een sterk collectief. Hier wist de uitploeg zich in de eerste fase van de wedstrijd geen raad mee. Bentelo zette in deze fase meer druk op de achterhoede van St. Joris en probeerde ze tot fouten te dwingen. Hierdoor hanteerden de bezoekers steeds vaker de lange bal. Na een kwart wedstrijd werd een lange bal van St. Joris op het middenveld onderschept door Bentelo. Binnen drie passes werd Sten in stelling gebracht, die met een droge knal de keeper verschalkte en de 1-0 op het scorebord bracht.
Nadat Jeroen Bos, alias Jos, enkele minuten later, na een solo vanaf eigen helft, vier man voorbij liep over de linkerflank, de bal voor zijn rechtervoet legde en deze hierna weergaloos in de lange hoek in de P schoot, leek Bentelo op rozen te zitten. Het was echter de voorhoede van St. Joris die roet in het eten gooide. Een scherpe voorzet van rechts werd door de kopsterke spits van de bezoekers hard tegen de touwen gekopt. Hiermee werd het 2-1 en stond Bentelo weer met beide benen op de grond. Na de thee vocht St. Joris voor zijn laatste kans en hier kreeg Bentelo het in de loop van de tweede helft steeds moeilijker mee. Symbolisch hiervoor was de rode kaart, na twee keer geel, voor Sven. Bentelo raakte de grip op het middenveld kwijt en met tien tegen elf, wist Bentelo dat het laatste half uur erg zwaar zou worden. Onvermijdelijk gaf Bentelo kansen weg, maar deze troffen wonder boven wonder geen doel, waardoor Bentelo aan de goede kant van de score bleef. Ondanks de vermoeidheid creëerde Bentelo ook nog enkele 100% kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet deze onbenut. Een kwartier voor tijd moest het vermoeide Bentelo toch nog een tegentreffer incasseren, waardoor de 2-2 op het bord kwam. Het laatste kwartier hebben de blauwwitten op het karakter overleefd. De supportersvereniging zette in deze fase nog een extra tandje bij, waardoor Bentelo stand hield en gelijkspel, op het tandvlees, over de streep trok. Terugkijken was het een geweldige voetbalmiddag. Twee teams die er een prachtig gevecht van maakten vol passie, strijd, beleving, gele en rode kaarten en prachtige doelpunten, gesteund door twee grote supportersscharen die gebroederlijk op het balkon van De Pol de wedstrijd aanschouwden.

Met uiteindelijk een geweldig resultaat voor Bentelo: promotie naar de vierde klasse!