VV Bentelo 1 - GSV’63 1 : 2 - 2

Na het gelijke spel tegen Haarlo, zag Bentelo de concurrentie om plek 4 dichterbij komen.

Bentelo kon zich zondag tegen GSV geen fouten permitteren om zo de vierde plek vast te houden. Bentelo was in de beginfase echter niet bij de les. Binnen enkele minuten keek Bentelo al tegen een achterstand aan. Een strakke cornerbal van GSV kon bij de tweede paal worden binnengekopt. Bentelo was hierdoor niet van de wijs en zette meteen druk op de verdediging van de bezoekers. Na slecht uitverdedigen van de GSV kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Thomas, die de bal onberispelijk in het dak van het doel schoot. Hierna ging Bentelo nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en enkele minuten na de gelijkmaker bracht Sten, met een goede kopbal, de 2-1 voorsprong op het bord. Nu was het zaak om even rust te pakken en het balletje rond te laten gaan, maar daar kreeg Bentelo geen kans voor. GSV hanteerde meteen de lange bal achter de verdediging van Bentelo, en met succes.

In het loopduel werd de spits van GSV onreglementair ten val gebracht binnen de zestienmeter. Dit cadeautje werd door GSV gretig in ontvangst genomen, waardoor er na 17 minuten(!) een 2-2 stand op het scorebord stond. Het restant van de eerste helft laat zich het best typeren als rommelig. Uit armoede werd door beide partijen de lange bal gehanteerd, waardoor er weinig goede aanvallen werden opgezet en er veel balverlies werd geleden. In het tweede bedrijf had Bentelo het veldoverwicht en de wedstrijd in handen. GSV beperkte zich voornamelijk tot het verdedigen en Bentelo schoof steeds verder op richting het vijandelijke doel. De thuisploeg was echter niet bij machte de defensie van GSV kapot te spelen en de enkele mogelijkheden die Bentelo kreeg waren niet overtuigend genoeg om de keeper van GSV te verassen. Doordat Bentelo zo hoog op de helft van de tegenstander opereerde, lag er veel ruimte achter de Bentelose defensie. GSV probeerde middels de lange bal nog gevaar te stichten voor het Bentelose doel, maar tot grote kansen leidde dit niet, waardoor er uiteindelijk een 2-2 stand op het bord stond. Bentelo laat hiermee twee kostbare punten liggen in de strijd om de vierde plek en zakt zelfs naar de vijfde plek.

De komende weken zal Bentelo punten moeten pakken om de vierde plek weer in handen te krijgen.