VV Bentelo 1-Buurse 1: 0 - 4

Na de 0-4 overwinning tegen laagvlieger Haaksbergen, vorige week, stond zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Buurse op het programma.

Sinds jaar en dag vindt Bentelo in Buurse een stugge tegenstander, dus het wist dat het een zware middag zou worden op Sportpark de Pol. Na een rommelig begin, waarin Bentelo even zoekende was naar een goede veldbezetting, kreeg de thuisploeg de wedstrijd in handen en was het de bovenliggende partij. Het liet de bal goed rondgaan en probeerde druk vooruit te zetten. Daarbij gaf het ook geen kansen weg in het eerst kwart van de wedstrijd. Toch wist Buurse na een klein half uur op voorsprong te komen.
Een diepe bal werd door de Bentelose defensie verkeerd ingeschat, waarna de Buurse spits de bal, met een subtiele lob, achter Dustin in de goal legde. Hierna was Bentelo geen schim meer van de ploeg in het eerst half uur. Buurse profiteerde hier optimaal van en wist nog voor de thee de score te verdubbelen. Een aanval over de linkerflank kon, na een strakke voorzet, eenvoudig worden binnengetikt. Na de rust kreeg Bentelo geen enkel moment vat op de wedstrijd en maakte een machteloze indruk.
Buurse had de wedstrijd in handen en met name hun snelle buitenspelers bleken een echte kriem voor de Bentelose defensie. De bezoekers kregen in de tweede helft nog een handvol kansen en wisten hieruit tweemaal te scoren, waarvan een penalty. Hierdoor stond er uiteindelijk een 0-4 eindstand op het scorebord. Al met al een dramatische middag, een om snel te vergeten.

De komende weken zal Bentelo anders voor de dag moeten komen in de strijd om plek vier op de ranglijst.