Vosta 1 – Bentelo 1 : 1 - 5

Zondag 26 januari stond de 1e competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Na 2 matige oefenwedstrijden, waarin werd gewonnen van Rietmolen en verloren van Rekken, reisde Bentelo af naar Enschede voor de wedstrijd tegen Vosta. De wedstrijd stond onder leiding van H. Simmelink. Klokslag 2 uur werd er afgetrapt op sportpark Schreurserve.

Zoals al vaker dit seizoen begon Bentelo slap aan de wedstrijd. Na 10 minuten spelen kwam het al op achterstand. Door een fout in de Bentelose defensie kon de spits van Vosta alleen op de goal af en de 1-0 binnen schieten. Na de 1-0 nam Bentelo de overhand en ging het beter voetballen. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Vosta. Uiteindelijk kwam Bentelo zo’n 10 minuten voor rust op gelijke hoogte door een eigen goal bij Vosta. Doordat Bentelo onzorgvuldig was in de afronding kwam het in de 1e helft niet vaker tot scoren.

Na de thee begon Bentelo wederom slap aan de tweede helft. Bentelo had moeite de bal in de ploeg te houden en was onzorgvuldig in de passing. Door de beuk er in te gooien en hard te werken voor elkaar werd Bentelo naarmate de 2e helft vorderde sterker. In de 70e minuut kwam het op een 1-2 voorsprong nadat Pim Wilmink 1 op 1 met de keeper rustig bleef en de bal langs de keeper schoof. Nog geen 5 minuten later werd de marge verdubbeld nadat Pim Wilmink bij de 1e paal raak kon koppen uit een hoekschop. Na deze goals was het geloof bij Vosta weg en kon Bentelo de wedstrijd rustig uit voetballen. In de 80e minuut maakte Bas Heerdink na een mooie aanval de 1-4. De wedstrijd leek te eindigen in een 1-4 overwinning, maar Sven Wilmink dacht hier anders over. Na een sterke individuele actie schoot hij in de slotminuten overtuigend de 1-5 binnen.

Bentelo boekt met deze overwinning de 3e zege op rij en blijft de aansluiting houden met de top. Voor Bentelo breekt nu een cruciale periode aan waarin het tegen haar directe concurrenten speelt. Deze periode begint volgende week met de thuiswedstrijd tegen DTC’07. De uitwedstrijd in Lattrop eerder dit seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel. DTC is met 14 punten terug te vinden op de 8e plaats, maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd staat onder leiding van M. Bruins.

Supporters tot volgende week bij de 1e thuiswedstrijd van 2020!