Voorbeschouwing vv Bentelo - vv Lochuizen

Hoe warmer het weer, hoe warmer de uitslagen van vv Bentelo. Afgelopen week werd directe concurrent Hoeve Vooruit met maar liefst 5-0 opzij gezet, waardoor de blauw-witten de 4e plaats, wat recht geeft op nacompetitie, helemaal in eigen hand hebben. De laatste 2 wedstrijden verdedigt Bentelo een voorsprong van 2 punten. De één na laatste finale is ook meteen de laatste thuiswedstrijd van deze competitie. De rood-witten uit Lochuizen komen op bezoek op sportpark De Pol.

Ook Lochuizen heeft net zoals Bentelo nog 2 wedstrijden op het programma. Deze zondag mogen ze dus tegen ons vlaggenschip aantreden om vervolgens tijdens Pinksteren thuis af te sluiten tegen buurman E.G.V.V.. Het seizoen zullen de manschappen onder leiding van trainer Tonnie Schuurman afsluiten op plaats 12. Ook al zijn er nog 6 punten te verdienen, plaats 11 is met 11 punten verschil niet meer haalbaar, terwijl plaats 13 definitief voor Haaksbergen is. Dit mede door de knappe overwinning van Lochuizen op Meddo afgelopen zondag. Lochuizen heeft tot dusver 4 wedstrijden gewonnen deze competitie, van Diepenheim (thuis), Haaksbergen (thuis en uit) en afgelopen zondag op bezoek bij Meddo en dat is zeer knap te noemen. Meddo is namelijk de huidige nummer 8 en heeft 14 punten meer dan Lochuizen. Mede door sterk keeperswerk van Jochem ten Elsen, namen de Rood-witten de 3 punten mee naar huis. Een super knap resultaat, wat mede komt door het hechte collectief van het elftal. Want ondanks dat Lochuizen ergens onderin de stand terug te vinden is, makkelijk winnen doe je er niet van. Zo werd kampioen T.V.O. onlangs ‘maar’ op 1-3 gehouden, nummer 2 Rietmolen op 0-2 en ook werd van nummer 3 Erix niet dik verloren.

Maar denk ook eens aan de eerste wedstrijd tussen Lochuizen en Bentelo in Lochuizen. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Benteloërs, maar keken wel tegen een 1-0 achterstand aan tegen het compacte elftal van Tonnie Schuurman en als je de verslagen en tweets links en rechts eens leest is er volgens de trainer sprake van een stijgende lijn in het elftal, die het iedereen moeilijk kan maken in deze klasse.

Bentelo zal dus ook a.s. zondag flink aan de bak moeten om die 4e plaats aan het einde van het seizoen vast te stellen. Tuurlijk, zijn er goede zaken gedaan afgelopen 2 weken door van T.V.O. en de Hoeve te winnen, maar we zijn er nog lang niet met zijn allen. Mocht Bentelo het lukken om de wedstrijd a.s. zondag te winnen, terwijl Hoeve Vooruit haar wedstrijd gelijk speelt of verliest, is de 4e plaats en dus ook nacompetitie een feit. Gebeuren er tijdens deze 2 wedstrijden andere dingen, zal tijdens het pinksterweekend vol gas moeten worden gegeven tijdens de laatste wedstrijd tegen G.S.V. uit Geesteren.

Ook mooi om te zien, de vele supporters langs de lijn de afgelopen wedstrijden. Waar een klein dorp groot in kan zijn. We zien u dan ook graag a.s. zondag weer op Sportpark de Pol.

vv Bentelo – vv Lochuizen
Aanvang 14.00 uur Sportpark ‘De Pol’
Pupil van de week is Rick Vehof
Scheidsrechter is dhr. Besselink

 

,
Aanmelden nieuwe jeugdleden

01 jul

Aanmelden nieuwe jeugdleden

Door Marco van den Ham

Aanmelden nieuwe jeugdleden Jongens & Meisjes uit…

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

28 jun

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

Door Thijs Nijland | Tags Senioren

Ons sportcomplex “de Pol” ligt er strak bij. Zo werden…

Onze sponsoren