• Door Marco van den Ham
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op donderdag 21 april 2016

Voorbeschouwing TVO - vv Bentelo

De kampioenswedstrijd in onze klasse staat a.s. zondagmiddag op het programma. In Beckum wordt namelijk de wedstrijd T.V.O. – vv Bentelo gespeeld.

T.V.O. is de enige kampioenskandidaat nog in onze klasse en de vraag is dan ook niet ‘of’ ze kampioen worden, maar ‘wanneer’ en dat is terecht en zeer knap van onze Noabers, die zullen promoveren naar de 4e klasse a.s. seizoen.De klasse waarin ze vorig jaar nog acteerden, maar uit degradeerden na een vreemde competitie met diverse opstootjes en punten aftrek. Dat een degradant direct weer kampioen wordt, zien we niet vaak in de onderste regionen van het amateurvoetbal, maar als het dan voorkomt, wordt de ploeg vaak met een ruime voorsprong de winnaar van de competitie.

T.V.O. staat op dit moment 10 punten voor op de nummer 2 Rietmolen en met nog 3 wedstrijden (Rietmolen 4 wedstrijden) te gaan is het allang beslist. Sterker nog, de tegenstander van T.V.O. genaamd Bentelo hebben de heren juist geholpen voor het kampioenschap, door van (vroegere) concurrent Erix te winnen, waardoor hun voortijdig de kampioenstrijd moesten staken. Niets te danken, T.V.O., dat is ons ‘Noaberplicht’.Maar goed, T.V.O. heeft de titel simpel weg zelf verdiend, al zag het er voor de winterstop er nog niet zo gemakkelijk uit. Er werd weliswaar de gehele competitie nog niet verloren, maar wel 4 keer gelijk gespeeld voor de winterpauze, waardoor de eerste periode naar Erix uit Lievelde ging. De schik zat er toen wel een beetje in, maar na de winterstop werd alles zakelijk gewonnen en door fouten van de nummers 2 en 3 staat T.V.O. er fantastisch voor in deze klasse. Dat is gewoon heel knap en hier kunnen we alleen maar respect voor hebben als Bentelo zijnde.

Echter, heeft Bentelo nog wel 4 belangrijke wedstrijden te spelen. Men doet namelijk nog volop mee om plaats 4 waarin de blauw-witten het ineens in eigen hand hebben. Knap werd er gewonnen van Meddo en concurrent Hoeve Vooruit liet punten liggen tegen Erix. Dat wil dus zeggen, dat de mannen van Bas Nijweide niet 1 finale (zoals T.V.O.) heeft, maar nog 4, want de 4e plaats, kan pas op de laatste speelronde beslist worden. 4 finales met 4 pittige tegenstanders. T.V.O. (uit), Hoeve Vooruit (thuis), Lochuizen (thuis) met als slot G.S.V. (uit). Hierin zullen de benodigde punten moeten worden behaald om mee te doen voor promotie naar de 4e klasse, met als eerste horde, de uitwedstrijd tegen de enige kampioenskandidaat uit onze klasse.

Nog even de theorie voor onze Noabers uit Beckum. Als T.V.O. wint zijn ze kampioen en uiteraard zullen ze hier vol voor gaan, maar mocht het netje nou niet zo bollen als in de rest van de competitie (96 goals) en laten ze punten liggen, zijn ze alsnog kampioen wanneer:

T.V.O. gelijk speelt en nummer 2 Rietmolen niet wint.
T.V.O. verliest en nummer 2 Rietmolen ook verliest.

Stel dat T.V.O. verliest en nummer 2 Rietmolen gelijkspeelt, kunnen ze (in theorie )op punten gelijk komen en zal er en beslissingswedstrijd volgen. Het torenhoge doelsaldo zal dan niet meetellen, alleen bij een eventuele verlening in de beslissingswedstrijd. Saillant detail, de volgende wedstrijd voor T.V.O. is uit naar Rietmolen.

Goed, genoeg theorie, tijd voor de praktijk en dat is te zien a.s. zondagmiddag.

T.V.O. – vv Bentelo
Sportpark ‘t Kruud’n hof te Beckum
14.00 uur 

 

Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr

Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd, Senioren

Vanochtend is Gerrit Nijland, tijdens de lintjesregen…

SPEELSTER VAN DE WEEK

16 apr

SPEELSTER VAN DE WEEK

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

Onze sponsoren