Voorbeschouwing SVBV 1 - Bentelo 1

Het weer werkt tot nu toe nog niet echt mee in deze klasse, maar blijft het de komende dagen droog bestaat de kans dat er a.s. zondag voor het eerst dit jaar op gras wordt gevoetbald. Bentelo treed dan aan, wat voor 2 weken terug nog werd afgelast, tegen S.V.B.V. uit Barchem.

Ook toen is er een voorbeschouwing geschreven (zie hier) en echt veel is er intussen niet veranderd. Zoals toen gezegd valt het kwartje voor de rood-witten vaak de verkeerde kant op en zo ook afgelopen zondag toen uit werd verloren bij GSV met 1-0. In de laatste minuten sloegen de mannen van G.S.V. bij de degradant van afgelopen jaar toe, waardoor S.V.B.V. met lege handen kwam te staan en nog steeds op de 11e plek te vinden is met hetzelfde aantal punten. Een nederlaag had trainer Ron Wassink niet verwacht, ik citeer: ‘We waren de laatste weken goed bezig. Daar heb ik echter vandaag niets van teruggezien. We moeten meer rust aan de bal hebben, maar dat heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken. Vandaag zijn er nauwelijks kansen gecreëerd.’ Nou mag er wij bij vermeld waren dat bij deze wedstrijd afgelopen zondag ook bizarre weersomstandigheden aanwezig waren, wat natuurlijk niet echt helpt. Een vervelend begin voor S.V.B.V. tijdens de 2e periode, want dit zal hun laatste kans zijn om aanspraak te maken op een plek in de nacompetitie. Iets wat de degradant van afgelopen jaar dolgraag wil.

Voor Barchem dus een kater, maar ook voor de blauw-witten uit Bentelo. Thuis werd verloren van Rietmolen afgelopen zondag en ook hier was het spel van beide kanten voor sommige supporters ‘niet om aan te gluren’. Ook hier speelden de weersomstandigheden mee, maar werd het ook duidelijk dat bij Bentelo enkele basisspelers ontbraken, waardoor er veel onduidelijkheden en angst om te voetballen ontstonden. Voorlopig dus nog even een pas op de plaats in deze 2e periode, waar Meddo (2-6), Diepenheim (3-6) en GSV (3-6) de top 3 beheersen. Uiteraard met nog 10 wedstrijden te spelen, kan er van alles nog gebeuren en houdt Bentelo ook nog zicht op plaats 4, aangezien Hoeve Vooruit afgelopen weekend vrij was. Het besef moet er nou wel zijn dat de manschappen o.l.v. Bas Nijweide niet te veel steken meer moet laten vallen, wil het meedoen om één van deze plekken om promotie.

Kom het vlaggenschip van Bentelo aanmoedigen a.s. zondag op het sportpark van S.V.B.V. te Barchem. Aanvang 14.00 uur.

P.S. Mocht dit duel toch afgelast worden, zal er tegen de ‘noabers’ uit Hengevelde (bij afgelasting W.V.V.) geoefend worden.

 

 

 

 

,
Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

30 sep

Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

Door Thijs Nijland

In de 78 jarige historie van VV Bentelo zijn er al…

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

26 sep

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Leden van de Club van 100, jeugdbestuur, leiders en…

Onze sponsoren