Voorbeschouwing SV Bredevoort - VV Bentelo

6 wedstrijden voor het einde van de competitie gaat Bentelo op bezoek in ‘Boekenstad’ Bredevoort bij de gelijknamige sportvereniging.

Bredevoort kent op dit moment eigenlijk wel een prima seizoen. Met 27 punten zijn ze terug te vinden op een 6e plaats en doen ze volop mee om die felbegeerde 4e plaats wat normaliter recht geeft op nacompetitie. 12 van die 27 punten werden na de winterstop gehaald, waar ook een knappe overwinning op nummer 3 Rietmolen (!) tussen zat. Afgelopen paasweekend mochten de heren uit ‘Brevoort’ 2 maal aantreden en hier kwamen ze ook 2 keer als winnaar uit. Thuis tegen S.V.B.V. werd gewonnen en ook de ‘lastige’ uitwedstrijd tegen Haaksbergen werd zegevierend afgesloten, al ging dat niet gemakkelijk, volgens beide verslagen. Opvallend detail bij de boekenclub is dat Michiel Rave de topscorer is met 8 punten. Normaliter is de aanvoerder namelijk op een verdedigende positie te vinden.

Zoals gezegd doen de Blauw-witten mee om de 4e plaats en zoals vaker verteld in een voorbeschouwing komt dat, omdat alle ploegen voor verrassingen kunnen zorgen bij ons in de competitie. Laten we even 6 wedstrijden voor het einde bekijken, hoe de stand er nu voor staat. Zowel Bredevoort als Bentelo hoeft geen rekening meer te houden met de top 3. De competitie wordt namelijk geleid door TVO (17-43), Erix (17-39) en Rietmolen (18-39). Voor plaats 4 doen er in theorie met nog 6 wedstrijden te spelen eigenlijk nog 8 elftallen mee, maar dat is wel heel onrealistisch. Dan moeten de subtoppers wel zoveel punten verliezen en dat gaat niet gebeuren. Elke week zullen we dus afvallers krijgen, maar het meest realistische is, dat Hoeve Vooruit (17-31), Bentelo (18-31) en Bredevoort (18-27) de meeste kans hebben en dat Hoeve Vooruit hierin de beste papieren heeft. Hun hebben immers ook nog een wedstrijd tegen Haaksbergen uit in te halen.

Bentelo reist in jacht op plaats 4 met een goed gevoel af naar de achterhoek. Afgelopen maandag werd er knap uit bij titelkandidaat Erix gewonnen en werd wederom de 0 op het scorebord gehouden. Echter kent Bentelo deze situatie en moet ze oppassen voor het onderschatten van de tegenstander en het overschatten van zichzelf. Volgens de verslagen is het een lastig en zwaar veld in Bredevoort en zal niets vanzelf gaan. Vanaf minuut 1 zal de concentratie weer minstens zo hoog moeten zijn zoals afgelopen maandag om geen averij op te lopen. Wij willen u dan ook graag uitnodigen om ‘onze jongens’ aan te moedigen om zo de 3 punten weer mee naar Bentelo te nemen.

sv Bredevoort – vv Bentelo
Sportpark ‘t Broock
Scheidsrechter is dhr. van Leeuwen

 

,
Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

30 sep

Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

Door Thijs Nijland

In de 78 jarige historie van VV Bentelo zijn er al…

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

26 sep

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Leden van de Club van 100, jeugdbestuur, leiders en…

Onze sponsoren