• Door Marco van den Ham
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op woensdag 11 mei 2016

Voorbeschouwing GSV '63 - vv Bentelo

Het is al aardig wat jaar geleden, dat er tijdens het Pinksterweekend nog competitie gevoetbald moet worden, maar aangezien de katholieke kalender dit jaar vroeg is, mogen we dit jaar weer een keer.

De laatste wedstrijd van de competitie staat dan ook a.s. maandag (!) op het programma, namelijk G.S.V. ‘63 – vv Bentelo in het Achterhoekse Geesteren.We vinden G.S.V. ‘63 terug op de 9e plaats met 26 punten en dit wordt ook de maximale hoogte van de Achterhoekers, aangezien de nummer 8 Meddo met 30 punten niet meer in te halen is. G.S.V. ‘63 heeft eigenlijk een vreemd seizoen gedraaid, waarin positieve punten de revue zijn gepasseerd, maar ook knullige nederlagen, waardoor ze het linker rijtje aan het einde van dit seizoen niet gaan halen. Het meest positieve dit seizoen is de topscorer van het elftal, Frank Rensink. Ook in de vorige voorbeschouwing is deze jongen aangehaald in het verhaal, maar nog steeds staat Frank bovenaan in de topscorerlijst. Met maar liefst 21 doelpunten, blijft hij TVO-ers Jorn van Laar (19) sowieso voor wegens een blessure en kan alleen Aaron van Laar (17) nog in de buurt komen. Opvallend feitje is dat de topscorer van onze klasse, de laatste wedstrijden niet eens heeft meegedaan ook wegens een blessure. Toch blijft het knap wat de spits heeft gepresteerd dit seizoen en zoals eerder vermeld, ben ik benieuwd of hij bij G.S.V. ‘63 blijft na dit seizoen of dat hij z’n grens wil opzoeken bij een vereniging op een hoger niveau. Wat zeker is, dat de naam van Rensink op diverse lijstjes staat links en rechts in de achterhoek. Misschien is dit zelfs wel de laatste wedstrijd a.s. maandag voor deze jonge (21 jaar) spits.

Als elftal had G.S.V. ‘63 er veel meer van willen maken dit seizoen, maar het enig lichtpuntje is het thuisvoordeel, want de meeste punten werden op het eigen sportpark gepakt. Alleen van kampioen T.V.O., periodekampioenen Erix en Rietmolen en daarnaast ook van Meddo werd thuis verloren en dat is wel een een knappe prestatie te noemen. G.S.V. ‘63 heeft een hecht elftal die 100% Voetbal speelt, wat menig tegenstander het moeilijk kan maken in onze klasse. Dat weten we nog van de eerste wedstrijd tussen deze 2 elftallen. Het werd in Bentelo 3-3, waarbij de blauw-witten de concentratie 3 keer liet varen en waardoor G.S.V. ‘63 dodelijk bleek te zijn. Ook a.s. maandag, wat ook de laatste wedstrijd van trainer Gerard Magendans is, zullen de Oranje-witten er vol op knallen om in ieder geval niet verder te zakken dan plaats 9 en de trainer (en misschien wel de topscorer) een mooi afscheid te gunnen.

Bentelo heeft na de overwinning op Lochuizen afgelopen week een mooie serie te pakken. De afgelopen 4 wedstrijden werden gewonnen door 100% Voetbal te spelen, waardoor a.s. maandag de laatste finale op het programma staat, waarin de Benteloërs aan het einde van de rit de 4e plaats in eigen hand hebben. Om deze 4e plaats definitief veilig te stellen, zal er gewonnen moeten worden, zodat Bentelo niet afhankelijk is van de concurrent. Het team van trainer Bas Nijweide gaat in ieder geval met zelfvertrouwen richting Geesteren, maar zal in het achterhoofd hebben, dat het alles behalve makkelijk zal gaan a.s. maandag.

Kan Bentelo zich periodekampioen noemen na a.s. maandag? We kunnen uw steun hierbij goed gebruiken.

G.S.V. ‘63 – vv Bentelo
a.s. MAANDAG op sportpark de Brouwer te Geesteren (Gelderland)
14.00 uur
Scheidsrechter is dhr. Scheggetman

 

SPEELSTER VAN DE WEEK

16 apr

SPEELSTER VAN DE WEEK

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

Bentelo JO7-2 - SV Delden JO7 :  6-3

10 apr

Bentelo JO7-2 - SV Delden JO7 : 6-3

Door Marco van den Ham | Tags Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van JO7-2, onder…

Onze sponsoren