• Door Marco van den Ham
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op donderdag 18 februari 2016

Voorbeschouwing Bentelo 1 - Rietmolen 1

De tweede (thuis)wedstrijd van 2016 staat a.s. zondag op het programma. De blauw-witten van Bentelo ontvangen de blauw-witten van Rietmolen op sportpark ‘De Pol’.

Rietmolen mag zichzelf in ieder geval deze week nog koploper noemen van onze klasse. De heren hebben namelijk al 14 wedstrijden gespeeld en hierin 30 punten gehaald en zolang concurrenten Erix en T.V.O. de bal (door afgelastingen) nog niet aanraken, zal dat voorlopig ook nog blijven ongeacht wat er a.s. zondag tussen Bentelo en Rietmolen zal gebeuren.

De ploeg van trainer Peter Groot Kormelink begon geweldig aan de competitie, want de eerste 9 wedstrijden werden winnend afgesloten. Helaas konden de mannen uit Rietmolen deze reeks niet volhouden en werden er in de volgende 5 wedstrijden 3 keer gelijk gespeeld (E.G.V.V., S.V.B.V., en T.V.O.) en 2 keer verloren (Hoeve Vooruit en Erix), waardoor Rietmolen veel kostbare punten heeft laten liggen voor het kampioenschap.

Winnen de concurrenten de inhaalwedstrijden, kan het maar zo zijn dat Rietmolen plots 8 punten achter de koploper staan en dan wordt het in één keer heel lastig om mee te doen voor de 1e plaats. Wordt dit een kansloze missie, mogen de mannen uit Rietmolen hopen op een kampioenschap van Erix (1e periodekampioen), zodat de periode titel doorgeschoven zal worden naar hun.

De eerste ontmoeting tussen Bentelo en Rietmolen werd gewonnen door Rietmolen met 3-1 door een sterke 2e helft van de gastheren. Bentelo zocht de gelijkmaker, maar werd hierdoor in de achterhoede vaak verrast. Mede door Harm Waanders 1 keer. Meneer Waanders heeft al 11 keer het net gevonden en is dan ook topscorer van Rietmolen. Wat vooral opvalt bij Rietmolen is dat Harm er ver boven uit schiet, maar dat iedereen van het elftal kan scoren. Van de 16 selectie leden, hebben maar 5 jongens (nog) niet gescoord tijdens de competitie.

Voor Bentelo liggen de zaken andersom. Een slechte start van de competitie zorgt voor een achterstand, maar door een sterke serie voor de winterstop en te winnen van Diepenheim meteen na de winterstop, hebben de heren de aansluiting gevonden. Met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 4 (Hoeve Vooruit) en 1 punt minder heeft Bentelo de top 4 in zicht.

Mochten de heren zelfs winnen a.s. zondag hebben ze nog maar 3 verliespunten meer dan Rietmolen. Dames en heren, let dus goed op, want dit zal een zeer interessante pot worden voor beide verenigingen. Wint Rietmolen dan houdt het aansluiting in de top en mogen ze hopen op fouten van de concurrenten. Wint Bentelo verstevigen ze hun positie des te meer in de top van onze competitie.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om deze spannende pot te bekijken en onze jongens aan te moedigen.

vv Bentelo – vv Rietmolen
Sportpark ‘De Pol’
Pupil van de week is Bram Overbeek
Scheidsrechter is dhr. Meijer

SPEELSTER VAN DE WEEK

16 apr

SPEELSTER VAN DE WEEK

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

Bentelo JO7-2 - SV Delden JO7 :  6-3

10 apr

Bentelo JO7-2 - SV Delden JO7 : 6-3

Door Marco van den Ham | Tags Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van JO7-2, onder…

Onze sponsoren