Verslag Reutum 1 - Bentelo 1: 1-1
  • Door Thijs Nijland
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op woensdag 2 oktober 2024

Afgelopen zondag speelde Bentelo de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen V.V. Reutum. Voor de ploeg van trainer Jules Navis was dit hun eerste wedstrijd, aangezien ze de week ervoor vrij waren. Opvallend is dat Bentelo telkens speelt tegen teams die de week ervoor vrij waren, een slimme planning van de KNVB.

Bentelo begon goed, net als vorige week tegen Vasse. De vrije man op het middenveld werd vaak gevonden, maar de steekpasses waren net te hard, waardoor de keeper kon ingrijpen. Rond de 30e minuut kreeg Niels Rikkert een grote kans, maar de keeper hield knap zijn doel schoon. Vlak voor rust had ook Reutum een kans, maar keeper Mart Hagreis won het 1-tegen-1-duel.

In de tweede helft zette Bentelo druk en kwam via Luc Meulenkamp op 0-1. De wedstrijd werd feller en de scheidsrechter floot inconsistent. Reutum kreeg een vrije trap, waarna de bal via een Bentelo-speler in het doel belandde: 1-1. Na deze gelijkmaker werd het spel rommelig en kwamen beide teams nauwelijks nog tot kansen. Reutum scoorde een keer vanuit buitenspelpositie.
Uiteindelijk was iedereen het erover eens dat een gelijkspel een terechte uitslag was. Bentelo speelt volgende week thuis tegen Luctor Et Emergo.