UDI 1 - VV Bentelo 1 : 1 - 1

Afgelopen zondag stond voor Bentelo de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Na een aantal jaren bovenin de vijfde klasse te hebben meegedraaid, lukte het de blauwwitten vorig seizoen te promoveren, waardoor het dit jaar uitkomt in de 4de klasse B. UDI, eveneens een promovendus, was de eerste tegenstander voor dit seizoen en op papier een gelijkwaardige. Daarom moest er tegen UDI een resultaat geboekt worden, om zo met een goed gevoel van start te gaan in de competitie. Bentelo ging geconcentreerd  van start en stond positioneel goed. Het liet de bal aan UDI, dat met snel positiespel probeerde Bentelo uit elkaar te spelen. Bentelo verdedigde echter goed, waardoor UDI niet in de gelegenheid kwam om grote kansen te creëren. Een aantal schoten en voorzetten via de zijkanten, werden door de Bentelose defensie onschadelijk gemaakt. Na een fout in de opbouw van UDI kwam Bentelo er in de counter snel uit.
Een goede actie van Cas kon in eerste instantie nog worden gekeerd door de doelman van UDI, maar in de rebound was het de meegelopen Sten die de bal kon binnen schuiven en Bentelo na ongeveer 20 minuten op een 0-1 voorsprong zette. In de periode tot de rust kreeg Bentelo nog een aantal kansen om de score te verdubbelen. Gezien het spelbeeld was dit misschien niet onterecht geweest, maar uiteindelijk ging Bentelo met een 0-1 voorsprong rusten. In het tweede bedrijf was UDI de bovenliggende partij en ging het nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde de snelle mensen op de flanken meer in stelling te brengen om met voorzetten gevaar te stichten voor het Bentelose doel. Ongeveer tien minuten na rust viel het doelpunt voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterflank werd door de UDI spits binnengetikt, waarmee de verdiende gelijkmaker op het bord kwam. Bentelo kwam hierna niet meer in zijn spel. Behoudens een aantal counters, werd Bentelo niet meer gevaarlijk voor het doel van UDI. Daar waar UDI nog wel een aantal keer gevaarlijk werd voor het Bentelose doel. Beide ploegen kwamen echter niet meer tot scoren waarmee 1-1 de eindstand werd.

Bentelo kan tevreden zijn met het eerste punt en met vertrouwen toewerken naar de eerst Hofderby van het seizoen; volgende week thuis tegen Hector.