TVO 1 - Bentelo 1 : 1 - 2

Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen de buren uit Beckum op het programma.

Voor Bentelo was het zaak deze wedstrijd te winnen om zo de strijd om plek vier in eigen hand te houden. Een extra motivatie om deze wedstrijd te winnen was het feit dat TVO bij winst het kampioenschap binnen zou slepen. In de beginfase van de wedstijd straalde Bentelo totaal niet uit dat er veel op het spel stond, daar waar de gastheren lieten merken het kampioenschap zo snel mogelijk veilig te willen stellen. Bentelo was slordig in balbezit en bij het vele balverlies aan Bentelose zijde zocht TVO meteen de diepte en werd hieruit een aantal keren erg gevaarlijk. Sterker nog, de eerste de beste kans was het meteen raak. Een diepe pass, na slordig balverlies op het middenveld, kon na een goede aanname van de TVO spits, eenvoudig worden binnengeschoten.

Hierdoor keek Bentelo na twee minuten spelen al tegen een achterstand aan. Hierna ging TVO gretig op zoek naar een verdubbeling van de score en was daar een aantal keren dichtbij, waarbij het houtwerk eenmaal zelfs redding bood. Bentelo kon hier in het eerste weinig tegenover stellen en beperkte zich noodgedwongen tot het tegenhouden van de TVO invasie. Na een half uur kwam Bentelo echter iets beter in zijn spel. De eerste goede aanval aan Bentelose zijde was het meteen raak. Een goede actie van Cas over de linkerkant belandde, in de kluts, uiteindelijk voor de voeten van Remco en hij schoot van dichtbij raak. Hierna voerde Bentelo de druk verder op, maar veel kansen leverde dit niet meer op, waardoor er met een stand van 1-1 gerust werd. In het tweede bedrijf was het voor Bentelo zaak om het goede spel van het laatste kwartier van de eerste helft een vervolg te geven. Bentelo ging goed van start en beloonde zich al in de 53ste minuut.

Wederom een aanval over de linkerflank werd door Cas goed teruggelegd op Michel op de zestienmeter, welke de bal onberispelijk achter de TVO goalie schoot. Hierna had Bentelo controle over de wedstrijd. TVO wist hier aanvallend niet veel tegenover te stellen, behalve dat het een aantal keren erg gevaarlijk werd uit dode spelmomenten. De wedstrijd werd in de loop van de tweede helft wat harder, waardoor TVO een aantal vrije trappen kreeg op zo’n dertig meter van het Bentelose doel. De voorzetten kwamen, na weifelend uitverdedigen, een aantal keren gevaarlijk voor de voeten van gastheren, welke eenmaal net over het doel van Bentelo schoten en eenmaal was het Kilian die knap redding bood. Waardoor er uiteindelijk een 1-2 eindstand op het scorebord stond. TVO kon hier achteraf ook wel mee leven, omdat zij door de verliespartij van de nummer twee, Rietmolen, ondanks het eigen verlies het kampioenschap toch konden vieren.

Voor Bentelo is de winst op de kampioen een enorme boost om de volgende wedstrijd tegen directe concurrent De Hoeve met vol vertrouwen tegemoet te zien.