SVBV 1 - Bentelo 1 : 1 - 2

Na een vrij weekend en twee teleurstellende resultaten stond zondag 8 april de uitwedstrijd tegen SVBV op het programma.

Voor Bentelo de taak om zich weer te herpakken, zodat het met een goed gevoel de laatste fase van de competitie tegemoet gaat. Om 14.00 uur werd er afgetrapt in Barchem, de wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Sprukkelhorst.

Bentelo begon goed aan de wedstrijd, er werd fel druk gezet en dit leverede vaak snel balbezit op. De bezoekers hadden in de beginfase veel kansen, maar waren ongelukkig in de afronding. In de 35e minuut werd de score geopend, een cornerbal werd binnen gekopt door Jeroen en liet hiermee de keeper kansloos. Bentelo was zeer effectief uit de standaardsituaties, tien minuten later werd wederom een cornerbal verzilverd dit keer was het Thomas Kruders die de bal goed binnen kopte. Bentelo leek met een 0-2 stand te gaan rusten, maar door slecht verdedigen kreeg SVBV uit het niets een opgelegde kans, deze werd ook meteen afgestraft. Dit leidde uiteindelijk tot een 1-2 ruststand.

In de tweede helft kwam SVBV beter uit de kleedkamer, Bentelo had moeite om het spel te maken en leed vaak slordig balverlies. Door de kleine marge bleef de thuisploeg in leven en wist het nog een aantal keren gevaarlijk te worden. Bentelo hield stand en boekt na 90 minuten voetballen uiteindelijk een verdiende overwinning bij SVBV.

Door de overwinning op SVBV en puntverlies van Hoeve Vooruit bezit Bentelo weer de tweede plaats in de vijfde klasse B.  Volgende neemt Bentelo het op tegen DEO, er zal gewonnen moeten worden om kans te blijven maken op de nacompetitie.