SVBV 1 - Bentelo 1: 1 - 1

SVBV 1 - Bentelo 1: 1 - 1

Na de verliespartij in eigen huis, vorige week tegen Rietmolen, moest Bentelo deze zondag een goed resultaat neerzetten om de vierde plek op de ranglijst in het vizier te houden.

In de wetenschap dat de heren uit de Hoeve deze inhaalronde niet in actie zouden komen, zou Bentelo bij winst, de vierde plek overnemen. Om dit te bereiken moest Bentelo de partij tegen SVBV uit Barchem omzetten in winst. In de beginfase liet Bentelo meteen zien dat het voor de winst naar Barchem was gekomen. Het probeerde de bal snel rond te spelen en via de zijkanten door te komen richting het doel van Barchem.

Dit lukt een aantal keren goed, met een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, maar doelpunten leverde dit niet op. Na de goede beginfase kreeg SVBV iets meer vat op de wedstrijd. Ze slaagden er steeds beter in om de sterke spitsen te bereiken die vervolgens het spel verlegden naar de lopende mensen op de zijkanten. De eerste kans die de gastheren hierdoor creëerden werd meteen verzilverd, waardoor de 1-0 op het scorebord.

Hierna greep Bentelo het initiatief weer, maar voor de rust wist Bentelo de niet gelijk te trekken. Na rust ging Bentelo nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. SVBV werd vroeg vastgezet en zo gedwongen de lange bal te hanteren. De tweede bal werd vaker gewonnen door Bentelo, waardoor de bezoekers snel hun voorste linie in stelling kon brengen. Dit gebeurde veelal door de lange bal te hanteren. Een van deze lange passes, verstuurd door Jorn, werd door Michel op waarde geschat en knap tegendraads binnengekopt. Na de gelijkmaker ging Bentelo op zoek naar de voorsprong.

Door een-op-een te spelen hoopte Bentelo een man meer op het middenveld te creeeren om op die manier meer kansen af te dwingen. Deze intentie kwam redelijk uit, maar veel verder dan de zestienmeter kwam Bentelo niet.  Door het opportunistische spel van Bentelo kwam er meer ruimte achter de Bentelose defensie. Barchem werd door snelle uitbraken een aantal keren gevaarlijk voor het Bentelose doel, maar ook dit leverde geen doelpunten op. Uiteindelijk is het gelijke spel voor Bentelo een resultaat waar het weinig mee opschiet.

De tweede helft geeft echter vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen EGVV volgende week. 

Foto's van de wedstrijd

,
SPELER VAN DE WEEK

08 mei

SPELER VAN DE WEEK

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr

Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd, Senioren

Vanochtend is Gerrit Nijland, tijdens de lintjesregen…

Onze sponsoren