SP Neede 1 – VV Bentelo 1: 3 - 1

Naar de eerste competitienederlaag tegen Hoeve Vooruit nam Bentelo het op tegen SP Neede. Neede is nog foutloos in de 5e klasse. Bentelo kon zich op gaan maken voor een lastige uitwedstrijd. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark ’t haantje.

Nadat de kruitdampen van een fraaie sfeeractie waren opgetrokken, begon Bentelo niet goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op achterstand. In de 7e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap en wist via de rebound de openingstreffer te maken. Neede was de bovenliggende partij in de eerste helft, toch wisten de blauwhemden in de 35e minuut toe te slaan. Een verre ingooi van Cas werd goed verlengt en kwam bij Thomas Broekkamp voor de voeten, op fraaie wijze schoot Thomas Bentelo langszij. Lang konden de bezoekers niet geniet van de treffer, het duurde maar drie minuten voordat Neede weer op voorsprong kwam. Er werd dan ook gerust met een 2-1 stand.

Wat Bentelo in de begin fase van de eerst helft overkwam, liet zich in de tweede helft herhalen. Wederom wist de gastheer te scoren vanuit een vrije trap, ditmaal zat Dustin er nog aan, maar kon een treffer niet voorkomen. Bentelo liep weer achter de feiten aan en een goed resultaat was ver weg. Het vervolg van de tweede helft was een gelijk opgaande strijd. Grote kansen werden niet gecreëerd. Bentelo zette in de slotfase nog wel druk op de Needse defensie maar kwam niet tot scoren.

Bentelo verliest uiteindelijke terecht met 3-1 van SP Neede en moet zich herpakken in de volgende competitiewedstrijd, volgende week ontvangt Bentelo middenmoter GVS’63. GSV’63 bezit momenteel met negen punten de 7e plek in de 5e klasse B.