SP Haarlo 1 – Bentelo 1 : 2 - 2

Na winst tegen Diepenheim, twee weken geleden, heeft Bentelo inmiddels de derde plek op de ranglijst in handen.

Om het goede gevoel vast te houden, moest er zondag een goed resultaat gehaald worden uit tegen Haarlo. In de thuiswedstrijd bleek Haarlo al een stugge, fysieke ploeg, dus Bentelo wist wat het te wachten stond op het zware veld in Haarlo. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden beide partijen veelal de lange bal. Bentelo probeerde in eerste instantie nog op te bouwen, maar kwam op het middenveld meteen in de duels, waardoor Bentelo het combineren onmogelijk werd gemaakt door Haarlo, die de stevige duels niet uit de weg gingen. Middels de lange bal werd Haarlo een aantal keren gevaarlijk voor het Bentelose doel en wist binnen vijf minuten de score al te openen. Bentelo verdedigde slecht uit, waarna de bal voor de voeten van een speler van Haarlo kwam en de bal onberispelijk achter Dustin schoot. Hierna drong Bentelo meer aan, op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er korte tijd na de openingstreffer van Haarlo.

Sten werd, na een snelle aanval over de linkerflank, onreglementair ten val gebracht binnen de zestienmeter. Dezelfde Sten schoot de toegekende strafschop netjes binnen. Het vervolg van de eerst helft was Bentelo de bovenliggende partij, zonder goed te spelen overigens. Via lange ballen over de flanken probeerde Bentelo gevaarlijk te worden, maar grote kansen leverde dit niet op. Bentelo wist echter voor de rust nog op voorsprong te komen. Een schot uit de tweede lijn kon in eerst instantie nog door de keeper van Haarlo worden gepareerd, maar in tweede instantie was Michel er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. De tweede helft kenmerkt zich als rommelig en slordig met veel onnodig balverlies van beide partijen. Het was echter Haarlo dat wel tot scoren kwam. Een scherpe voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal verkeerd ingeschat door de Bentelose defensie, waarna de Haarlo spits de bal binnen kon glijden en daarmee de 2-2 op het scorebord bracht. Bentelo ging hierna opnieuw op zoek naar de voorsprong, kreeg hiervoor een aantal grote kansen, maar bleek niet scherp in de vijandelijk zestienmeter. In defensief opzicht gaf Bentelo hierdoor wel meer ruimte weg, waardoor Haarlo er nog een aantal keren gevaarlijk uit kwam.

Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Bentelo met een punt richting Bentelo terugkeerde.