SC Neede 1 – VV Bentelo 1 : 4 - 1

Gezien het Sinterklaasfeest is deze versie van het verslag in rijmvorm.

Na vier overwinningen op rij, was voor Bentelo de top van de ranglijst nabij. Sterker, mocht het voor Bentelo deze zondag tot een winstpartij komen, werd de derde plek van Neede overgenomen. Bentelo begon sterk aan de pot, zette de opbouw van de tegenstander meteen goed op slot. Neede kwam er voetballend niet uit, Bentelo rook bloed en zette extra druk vooruit. De eerste goede kansen waren dan ook voor Bentelo, maar deze vonden bij de goalie van Neede hun Waterloo. Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg het heft in handen, maar het goede defensieve werk van Bentelo deed de meeste aanvallen van Neede in vroeg stadium stranden. Vlak voor rust was het dan toch de thuisploeg die op voorsprong kwam, het was een speler van Neede die de toegekende strafschop nam.

Hierdoor ging Bentelo, na een gelijk opgaande eerste helft, met een 1-0 achterstand de rust in, er was nog geen man overboord gezien het goede begin. Bentelo ging het tweede bedrijf wederom goed van start, veel kansen leverde dit niet op, dus dat er niet gescoord werd was dan ook niet apart. Na ruim een uur spelen was het aan de andere kant wel raak, een snelle aanval over rechts bleek de oorzaak. De vrijstaande spits werd bereikt en bleef ijzig koel, trof met zijn inzet voor de tweede maal het doel. Bentelo probeerde door een-op-een te gaan spelen iets forceren, en wist een aantal mogelijkheden te creëeren. Het doel werd uiteindelijk gevonden uit een dood spelmoment, Michel benutte de penalty die na een handsbal werd toegekend. Met nog een kwartier op de klok, leek het opportunistische spel een goede gok. Het was kort hierna dat niet Bentelo op gelijke hoogte kwam, maar het was Neede dat een ruimere voorsprong nam. Een counter kon door de Bentelose verdediging niet worden gepareerd,  dat het enkele minuten later ook nog 4-1 werd is wel wat geflatteerd.

Bentelo is na deze nederlaag op de vierde plek blijven staan, winst volgende week tegen Lochuizen moet er voor zorgen dat de blauwwitten met een goed gevoel de winsterstop in gaan.