SC Markelo 1 – VV Bentelo 1 : 4 - 6

Zondag jongstleden stond er voor Bentelo een lastige uitwedstrijd op het programma. Bentelo moest het opnemen tegen SC Markelo dat 4e op de ranglijst stond. Bentelo behaalde haar laatste ‘3 punter’ op zondag 5 november tegen hetzelfde Markelo. Bentelo moest zich zien te herpakken na de pijnlijke nederlaag tegen WVV van twee weken geleden.

Om 14.00 uur stipt werd er afgetrapt en Bentelo kwam goed uit de startblokken. In de 5e minuut wist Ties Schutte na een fraaie aanval de 0-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later was het Markelo dat dicht bij de gelijkmaker was, een verkeerde terugspeelbal zorgde ervoor dat de spits van Markelo oog in oog met de Bentelose goalie stond. Dit buitenkansje werd echter niet benut waardoor het 0-1 bleef. In het verloop van de 1e helft drong Markelo wel aan, maar wist het niet te scoren. Bentelo was zeer effectief, Ties Schutte (A-junior) wist in korte tijd nog 2x te scoren en kon hierdoor een loepzuivere hattrick op zijn naam zetten. Kort voor rust kreeg Markelo nog een penalty, dit resulteerde in een comfortabele 1-3 ruststand.

Bentelo kwam zeer ongelukkig de kleedkamer uit, binnen 7 minuten wist Markelo door twee ‘dode spelmomenten’ de stand alweer gelijk te trekken. Bentelo liet zich niet van de wijs brengen en pakte de draad weer op en begon weer waar ze de 1e helft mee gestopt waren, compact verdedigen en de ‘tweede bal’ veroveren. Hierdoor kreeg Bentelo weer grip op de wedstrijd, het duurde dan ook niet lang voordat Bentelo weer op voorsprong kwam. Een corner van Michel werd met een krachtige kopbal verzilverd door Jesse ter Avest. Niet veel later was het Michel Vonder die via een fraai afstandsschot de bal over de keeper schoot. Met nog 15 minuten te spelen had Bentelo een 3-5 voorsprong en was het dichtbij de overwinning. De scheidsrechter nam nog een momentje voor zichzelf, hij gaf een indirecte vrije trap aan Markelo en liet deze drie keer overnemen. De laatste keer resulteerde dan ook in de 4-5. In de blessure wist Michel Vonder de wedstrijd in het slot te gooien, Bentelo kon hierdoor een verdiende 4-6 overwinning bijschrijven.

Bentelo doet zeer goede zaken op de ranglijst, door de winst van deze knotsgekke ‘hofderby’ stijgt het naar de 10e plaats op de ranglijst, het gat met directe concurrent Hector wordt vergroot naar 7 punten.

Bentelo ontvangt volgende week zondag Buurse, dat met 19 punten uit 16 wedstrijden de 8e plek bezit. Bij een overwinning van Bentelo passeert het Buurse op de ranglijst.