Manderveen 1 – Bentelo 1

Zondag 31 oktober stond de wedstrijd Manderveen – Bentelo op het programma. Beide ploegen hebben de ambitie om dit seizoen bovenin mee te spelen. Dit was ook terug te zien op de ranglijst met Manderveen die de lijst aanvoerde en Bentelo die op 2 plekken achterstand volgt.

Bentelo was de eerste helft de bovenliggende partij. Het wist zich veelvuldig door de Manderveense achterhoede heen te voetballen. Dit leidde tot enkele goede kansen, waaronder een prachtige volley van Thomas Broekkamp die de binnenkant van de paal wist te raken maar helaas geen doel trof. Even later was daar Niels Rikkert die, na goed doorzetten en onoplettendheid bij de tegenstander, de 0-1 wist aan te teken. Oog in oog met de keeper faalde hij niet. Na dit doelpunt bleef Bentelo kansen creëren. Na een goede aanval leek Ties Schutte de 0-2 binnen te tikken en Brent Schutte was dicht bij een treffer na een goede individuele actie, maar beide vonden de keeper op hun pad. Zo was de ruststand dus 0-1.

De tweede helft was compleet anders. Bentelo wist het goede spel van de eerste helft niet door te zetten en werd door Manderveen steeds meer tot duels gedwongen. Hierin waren de gastheren feller en wisten daardoor steeds beter in de wedstrijd te komen. Toch kwam daar, na een klein kwartiertje spelen in de 2e helft, de 0-2 van Ties ter Avest. Na een goede voorzet wist hij hard en hoog binnen te schieten. Hierdoor leek Bentelo op weg naar een overwinning, maar niets was minder waar. Gelijk na de aftrap wist Manderveen de aansluitingstreffer te maken. Hetgeen het geloof terug bracht bij Manderveen. Na een steekbal schoot een middenvelder van Manderveen raak en hierdoor was het helemaal terug in de wedstrijd. Met nog een kleine 10 minuten te gaan viel daar de 2-2. Na een lange bal wist de spits van Manderveen alleen op goal te gaan en omspeelde Stan Delil, hierdoor kon hij de 2-2 binnen tikken. Na dit doelpunt wilde Manderveen door en hield het Bentelo op eigen helft. Dit leidde in de 87e minuut tot de 3-2 na een goede voorzet van links wist de spit binnen te tikken. Bij Bentelo was het geloof helemaal weg geëbd en uiteindelijk wist Manderveen zelfs nog de 4-2 te maken.

Na deze domper kan Bentelo zich op 7 november revancheren thuis tegen DTC’07. De tegenstander die door een 9-0 overwinning de 3e plek van Bentelo heeft overgenomen. Supporters tot zondag 14:00 op Sportpark de Pol!