Lochuizen 1 – Bentelo 1: 2 - 4

Zondag 14 oktober stond voor Bentelo alweer de 4e competitiewedstrijd op het programma. Bentelo ging op bezoek bij Lochuizen met als doel de ongeslagen status te behouden. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Molenaar.

Bentelo begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 2e minuut via een penalty op voorsprong. Ties Schutte schoot de bal fraai in de linkerbovenhoek en liet de doelman kansloos. Niet veel later was het weer raak voor de blauw-witten. Een goeie actie van Cas zette Ties ter Avest vrij voor goal en hij kon de 0-2 op zijn naam zetten. Bentelo leek een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. Vlak voor rust wist Lochuizen via een penalty de aansluitingstreffer te maken en alles was weer mogelijk voor de thuisploeg.

De tweede helft was een veelal gelijk opgaande strijd, toch wist Bentelo in de 63e minuut de voorsprong te verdubbelen. Goed druk zetten van Thomas Kruders zorgde ervoor dat de bal bij Ties ter Avest voor de voeten kwam, Ties kon hierdoor zowel zijn tweede treffer als de 1-3 op zijn naam zetten. Mede door deze twee doelpunten is Ties topscorer in de 5e klasse B, een knappe prestatie voor een ‘eerstejaars senior’. Toch bleek de wedstrijd niet gespeeld, in de 71e minuut wist Lochuizen wederom de aansluitingstreffer te maken. Drie minuten later gooide Jorn de wedstrijd in het slot, een voorzet werd door de verdediger van Lochuizen getoucheerd dit resulteerde in de 2-4. De laatste fase van de wedstrijd kwam Bentelo niet meer in gevaar en boekt het haar 4e overwinning op rij.

Bentelo blijft foutloos in de 5e klasse B en is gedeeld koploper. Volgend weekend wacht Bentelo een voetbalvrijweekend, de eerstvolgende competitiewedstrijd wordt over twee weken gespeeld. Bentelo ontvangt dan medekoploper EGVV.