Lochuizen 1 - Bentelo 1 : 2 - 4

In deze laatste competitiewedstrijd kon Bentelo de derde plek veiligstellen en daarnaast periodekampioen worden.

Dan moest het af zien te rekenen met laagvlieger Lochuizen. Op papier geen moeilijke tegenstander maar een gemakkelijke middag werd het allerminst. Bentelo ging sterk van start. Het liet de opbouw aan Lochuizen, die zich daar in de beginfase eigenlijk geen raad mee wist en vaak snel de lange bal hanteerde. Bentelo wist in deze fase, in de omschakeling, een aantal keren gevaarlijk over de flanken door te komen en na enkele minuten spelen was het al raak voor de bezoekers. Sten werd, na een goede actie, ten val gebracht binnen de zestienmeter en benutte hierna zelf de toegekende strafschop. Hierna zocht Bentelo naar een verdubbeling van de score, om zo de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Ook dit lukte. Een aanval over de linkerflank werd, door wederom Sten, onberispelijk binnengeschoten. Hierna nam Bentelo gas terug, alsof het dacht dat de buit al binnen was.

De bezoekers werden slordig in het positiespel en het baltempo was erg laag. Lochuizen gunde Bentelo de bal maar in de omschakeling werd de thuisploeg toch gevaarlijk. Een hard schot uit de tweede lijn trof doel, waardoor de gastheren de aansluitingstreffer te pakken hadden. Voor rust kreeg Lochuizen nog een aantal kansen op de gelijkmaker, maar gelukkig voor Bentelo bleef deze uit, waardoor er met een 1-2 stand werd gerust. Na de rust ging Bentelo niet goed van start en was het met name niet overtuigend in verdedigend opzicht. Symbolisch hiervoor was de gelijkmaker van Lochuizen. Door slecht uitverdedigen trof de bal in een carambole doel en was de gelijkmaker een feit. Hierna werd het positiespel beter aan Bentelose zijde en kon het opschuiven richting het doel van Lochuizen. Kort na de gelijkmaker kwam Bentelo weer op voorsprong door een goed schot van Thomas. Hierna viel ook nog de 2-4 via Sten en was de wedstrijd gespeeld. Door deze overwinning en gunstige resultaten van andere ploegen, heeft Bentelo de tweede periode titel te pakken en gaat het met vol vertrouwen de nacompetitie in.

Bentelo speelt komende zondag uit tegen SV Zeddam-Sintjoris in Zeddam. De terugwedstrijd is Hemelvaartsdag op Sportpark De Pol.