• Door Marco van den Ham
  • Geplaats op dinsdag 28 mei 2024

Jeugdweekend 2024

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei vond het 2 jaarlijkse “jeugdweekend” van de V.V. Bentelo plaats (door diverse omstandigheden een aantal jaren niet doorgegaan). Nadat de kinderen van de JO7 t/m 12 hun favoriete slaapplek hadden gevonden en hun luchtbed hadden opgeblazen, werden de spelers in groepjes het dorp ingestuurd voor een ‘fotowedstrijd” kriskras door Bentelo. Vanaf de Pol kreeg de leider na elke foto een nieuwe opdracht die de kinderen moesten uitvoeren, dit leverde veel hilarische foto’s op. Een aantal van deze foto’s en foto’s van andere activiteiten tijdens het “jeugdweekend” hebben we hier bijgevoegd. Na wat drinken en chips werden de kinderen opgeschrikt door vreemd uitgedoste mensen. Dit bleken de papa’s en mama’s van de kinderen te zijn die een prachtige playback verzorgden. Wat hadden ze er een werk van gemaakt, prachtig en de sfeer zat er dan ook goed in. De kinderen deden volop mee met polonaises, springen van links naar rechts en dansen op stoelen en tafels. De vrijdag werd afgesloten met een nachtelijk partijtje voetballen op het kunstgrasveld. Daarna was het nog heel lang onrustig en bij de meesten is er van slapen niet veel terecht gekomen.

De JO13-1 & JO15-1 gingen naar de familie Blanke, de leiding had een mooi programma in elkaar gezet. Ze begonnen met ”pleeborstel gooien” en vóór de barbecue werd er nog kegelvoetbal gespeeld. De avond werd afgesloten met een prachtige pub quiz.

JO17-1 mocht naar ons “vaste jeugdweekendadres”, naar Willemien en Gerrit Kruders. Hier konden de jongens hun kwaliteiten tijdens het partijtje voetgolf etaleren. En ook hier werd de avond na de barbecue afgesloten met een prachtige pub quiz.

Gingen de andere teams richting Wiene, JO19-1 bivakkeerde bij de familie ter Doest richting de Hoeve. Daar speelden de jongens een fanatiek potje klootschieten. Dat een pub quiz het goed doet bij de jeugd blijkt uit het feit dat hier ook na de barbecue een pub quiz werd gehouden.

Op zaterdag was het voor alle teams al weer vroeg dag. Vanaf 08.00 uur stond er voor de kinderen en de leiders die op de Pol hadden “geslapen” al weer een broodmaaltijd klaar. De teams die op de andere locaties hadden geslapen begonnen om 09.00 uur aan hun maaltijd.

Om 10.00 uur begon het appel en ei toernooi en om ongeveer 13.30 uur werd na het bekend maken van de winnaars in de verschillende poules het “jeugdweekend” afgesloten. De meeste kinderen waren toen zo uitgeput dat ze direct hun bed opzochten. Namens de activiteitencommissie willen we, zonder namen te noemen, iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot het wel slagen van dit mooie “jeugdweekend”. Op de website van de V.V. Bentelo zijn prachtige foto’s te zien van de activiteiten en de kinderen.

Foto's

A.s. zondag: Promotiefinale Bentelo 2

13 jun

A.s. zondag: Promotiefinale Bentelo 2

Door Thijs Nijland | Tags Bentelo 2

Zondag 16 juni kan een historische dag worden.

Nacompetitie eindigt na nederlaag tegen Luctor

11 jun

Nacompetitie eindigt na nederlaag tegen Luctor

Door Thijs Nijland | Tags Bentelo 1

Verslag AVC Luctor et Emergo 1 – VV bentelo 1

Onze sponsoren