Hoeve Vooruit – Bentelo : 4 - 1

Zondag 4 november stond de wedstijd Hoeve Vooruit – Bentelo op het programma. Op voorhand een topper in de 5e klasse B. Beide teams stonden na 5 wedstrijden op 15 punten en waren daarmee, samen met Neede, gedeeld koploper.

Om 14:00 werd er afgetrapt op sportpark ’t Meuken. Bentelo begon niet scherp aan de wedstrijd. Hoeve gaf vanaf minuut 1 volop druk naar voren en Bentelo was overal een stapje te laat. Dit leidde binnen 5 minuten al tot de eerste tegentreffer. Een toegekende vrijebal werd op randje 16 binnen gekruld door Rick Velthuis. Ook na dit doelpunt bleef Hoeve de betere van de 2. In de 14e minuut was het wederom raak. Rick Velthuis speelde zich goed vrij in het 16 meter gebied en schoot daarbij zijn 2e treffer binnen. Amper 5 minuten later was het wederom Rick Velthuis die binnen kon schieten. Uit een counter werd ook de 3e kans van de wedstrijd omgezet in een doelpunt. Bentelo bleef telkens een stapje te laat, waardoor het veel overtredingen maakte. Na de 3-0 leek Hoeve wat gas terug te nemen, waardoor Bentelo iets beter in de wedstrijd kwam. Via een ingooi van Cas Hobert, die verlengd werd door Thomas Kruders kon Ties Schutte raak schieten. Zijn schot was onhoudbaar voor de keeper 3-1. Hierna was het voor Bentelo hopen de 3-2 te maken, zodat het weer beter in de wedstrijd zou komen. Echter was het Jorn Ottenschot die op slag voor rust zijn 2e gele kaart pakte en daarmee kon gaan douchen.

In de 2e helft moest Bentelo met 10 man proberen de 3-1 achterstand om te buigen. Dit lukte echter niet. In de 60e minuut was het Jeffrey Kroeze die een strafschop versierde en hem vervolgens zelf binnen schoot 4-1. Kort daarna kwam Bentelo zelfs met 9 man te staan. Ook Remco pakte zijn 2e gele kaart en vroegtijdig naar de kant. Bentelo kon daarna alleen nog maar tegenhouden. Het lukte Hoeve echter niet de stand uit te breiden. Het werd nog wel een aantal keer gevaarlijk maar tot een doelpunt leidde dit niet meer.

Bentelo moet zich volgende week zien te herpakken. Het speelt dan wederom een belangrijk duel. Dit keer in en tegen Neede. Bentelo zou in deze wedstrijd een resultaat moeten zien te behalen mocht het aansluiting willen houden met de bovenste plekken.