Haaksbergen 1 – Bentelo 1 : 2 - 3

Zondag 17 Februari 2019 stond de wedstrijd Haaksbergen – Bentelo op het programma.

Iets later dan verwacht begon in het zonovergoten Haaksbergen de wedstrijd Haaksbergen – Bentelo om 15:00. Het was Haaksbergen dat de eerste 10 minuten scherper begon dan Bentelo. Haaksbergen probeerde middels de opbouw van achteruit hun voorwaartsen te vinden. Dit lukte, mede door de goed georganiseerde Bentelo defensie, niet. Na 10 minuten nam Bentelo het initiatief over. Dit leidde tot een aantal grote kansen maar gescoord werd er niet. Vlak voor rust liet Haaksbergen weer van zich spreken. Een cornerbal die bleef hangen in het Bentelose 16 metergebied kwam ongelukkig op een arm terecht. De toegekende penalty werd koelbloedig afgemaakt door de spits van Haaksbergen. Ruststand 1-0
De tweede helft begon Bentelo waar het de eerste helft mee geëindigd was, echter nu wél met resultaat. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, zag Jorn ineens een mogelijkheid om op goal te schieten. Met zijn linkervoet plaatste hij met uiterste precisie de bal achter de goalie. 1-1. Amper 2 minuten later scoorde Bentelo nogmaals. Dit keer was het Maarten die de bal binnen kon tikken. Na een prachtige assist van Thomas. B kon Maarten de bal voor een leeg doel intikken. 1-2. Het hoogtepunt van de wedstrijd moest daarna nog komen. Mart die zich inmiddels in de voorhoede had gemeld was ijverig opzoek naar zijn doelpunt. In de 60e minuut werd Thomas. B weer vrijgespeeld. Hij bediende Mart met een prachtige steekbak die vervolgens alles en iedereen met de bal voorbij liep. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en zo werd de 1-3 op het scorebord gebracht. Bentelo speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit. Waar het nog een aantal mogelijkheden kreeg om de score verder uit te breiden, was het plotseling Haaksbergen die op 2-3 kwam. Zo werd het nog onnodig spannend maar uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Bentelo. Volgende week staat wederom een lastige uitwedstrijd te wachten tegen DEO.
Bij winst kan de 2e plek van Hoeve Vooruit worden overgenomen.