Haaksbergen 1 - Bentelo 1 : 0 - 3

Zondag 9 Oktober stond de 2e uitwedstrijd van het seizoen op het programma op sportpark Scholtenhagen tegen Haaksbergen.

Op voorhand wist Bentelo dat hier niet zomaar gewonnen wordt, afgelopen jaren heeft Bentelo het uit bij Haaksbergen altijd lastig gehad. Gelijk na de aftrap werd duidelijk dat het weer een lastige middag kon gaan worden voor Bentelo, Haaksbergen zette gelijk druk naar voren. Dankzij de druk en de staat van de grasmat was het voetballen van achteruit voor Bentelo dan ook heel lastig. Bentelo Besloot daarom sneller de diepte te zoeken en dan vooral te gaan voetballen vanuit de 2e bal op de helft van de tegenstander. De eerste 20 minuten leverde dit weinig gevaar aan beide kanten op, Bentelo wist een aantal keer door te komen aan de zijkant en Haaksbergen werd 2x gevaarlijk na een standaardsituatie. Na ongeveer 35 minuten wist Ties Schutte de bal te veroveren op de helft van de tegenstander, hij hield daarna goed het overzicht en vond Niels Janssen aan de zijkant die met een goede voorzet Brent Schutte wist te vinden die de bal kon binnenschuiven bij de 1e paal. 0-1 Bentelo Brent Schutte. Tot de rust werd er verder weinig gecreëerd aan beide kanten.

De 2e helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Haaksbergen loerde op zijn kans door met een lange bal achter de verdediging van Bentelo fouten probeerde af te dwingen bij de tegenstander. Bentelo stond echter de 2e helft goed en wist goed om te gaan met deze lange bal dankzij goede communicatie en doelman Mart Hagrijs die vaak goed stond achter de verdediging. 10 minuten na rust verdiende Bentelo een corner waarna een speler van Haaksbergen de bal in eigen doel werkte. 0-2 Bentelo, eigen doelpunt Haaksbergen. Binnen 10 minuten na de 0-2 wist Bentelo ook de 0-3 te maken, Rechtsback Tom Veehof wist met een goede lange bal Brent Schutte te vinden die naar binnen kwam en de bal netjes in de verre hoek schoot. 0-3 Bentelo, Brent Schutte. Bij Haaksbergen was nu het geloof helemaal weg en Bentelo speelde de wedstrijd rustig uit, in het verloop van de wedstrijd werden er verder weinig kansen gecreëerd aan beide kanten. Bentelo wint met 0-3 uit bij Haaksbergen.

Volgende week speelt Bentelo thuis tegen Phenix om 14:00 op sportpark de Pol.