GSV’63 1 - Bentelo 1 : 2 - 6

In deze laatste competitieronde stond de uitwedstrijd tegen GSV uit het Gelderse Geesteren op de rol. In dit slotstuk van de reguliere competitie kon Bentelo een plek in de nacompetitie veilig stellen.

Afhankelijk van het resultaat tussen De Hoeve en TVO had Bentelo waarschijnlijk aan een gelijkspel voldoende om dit te bereiken. De insteek was echter om te winnen en zo niet afhankelijk te zijn van anderen. Het begin van de wedstrijd was weifelend aan Bentelose zijde. De bezoekers wisten zich geen raad met het opportunistische spel van de GSV en liet zich ver terugduwen. De gastheren wisten een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Bentelo te worden, waarbij eenmaal zelfs de deklat werd geraakt bij het uitverdedigen van de Bentelo defensie. Na een klein kwartier was het de beurt aan Bentelo om iets terug te doen. Een lange voorzet vanaf rechts werd vanaf de vijfmeter, tegendraads over de keeper van GSV gekopt door Michel. Binnen een minuut na de openingstreffer werd Robin de diepte ingestuurd, stormde het strafschopgebied binnen en schoot de bal onberispelijk in de lange hoek.

Enkele minuten later werd Michel in het strafschopgebied ten val gebracht. De toegekende strafschop werd door Michel zelf goed binnengeschoten. Door deze goede periode, waarin Bentelo GSV overklaste, stond er na een half uur spelen een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord, waarna Bentelo de teugels enigszins liet vieren. Onoplettendheid in de Bentelose defensie zorgde ervoor dat GSV op slag van rust nog iets terug kon doen en er gerust werd met een 1-3 stand. Na de thee was Bentelo meteen goed bij de les. Binnen het uur wist Bentelo via Michel nog tweemaal tot scoren te komen, waarbij de 1-4 een doelpunt van grote schoonheid was. Michel kreeg op het middenveld de bal en besloot van een meter of 30 de keeper te testen.

Deze had geen antwoord op de harde, zuivere bal van Michel. Hierna was er weer een moment van onoplettendheid in defensief opzicht aan Bentelose zijde, waardoor GSV nog een keer tot scoren wist te komen. Uiteindelijk pikte Derin in de slotfase ook nog een doelpuntje mee, waardoor er een goede 2-6 eindstand op het bord stond. Dit betekend dat Bentelo zich heeft beloond van een zeer goede tweede seizoenshelft en nu op mag voor promotie naar de vierde klasse. Bentelo treft hierin vierdeklasser Kilder, welke in een tweeluik verslagen moet zien te worden, om promotie af te dwingen. Volgende week gaat Bentelo 1 op bezoek in Kilder, waarna deze, een week later, op bezoek komt op Sportpark De Pol.