GSV 1 - Bentelo 1 : 1 - 2

Na de overtuigende overwinning van vorige week tegen EGVV ging Bentelo afgelopen zondag vol vertrouwen op bezoek bij GSV in Geesteren. Bentelo is inmiddels opgeklommen
naar plek acht op de ranglijst. Dit geeft aan dat de onderlinge verschillen erg klein zijn en bij winst op GSV zou Bentelo nog een aantal plaatsen opschuiven op de ranglijst. Het direct vastzetten van de tegenstander
is Bentelo vorig week goed bevallen en dus was dit ook deze week het strijdplan. Bentelo zette meteen druk op de defensie van GSV om deze tot fouten te dwingen. Dit leidde er toe dat GSV vaak wanhopig de lange bal hanteerde, waardoor Bentelo vaak snel het balbezit terug had. Bentelo daarentegen speelde in een hoog tempo en was voornemens snel te scoren.

Na ongeveer tien minuten kwam een van de vele aanvallen van Bentelo uiteinde-lijk voor de voeten van Sven, die de bal van net buiten de zestienmeter onberispelijk binnenschoot. Enkele minuten later werd een scherpe voorzet vanaf de rechterkant door Jesse voor het doel gekopt, waarna de vrijstaande Maarten de bal eenvoudig kon binnentikken. In deze fase kreeg Bentelo nog een hand-vol kansen en had het de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar liet dit na. Een van de eerste keren dat GSV in het strafschopgebied van Bentelo kwam, ging het meteen mis voor bezoekers. Een onfortuinlijke handsbal van Jacco leidde tot een penalty voor GSV. Deze werd benut, waardoor de marge nog maar een doelpunt was. In het restant van de eerste helft stond Bentelo enigs-zins onder druk, wat tot een aantal hachelijke momenten voor het eigen doel leidde, maar tot echt grote kansen, laat staan doelpunten, leidde dit niet. Na de rust kwam Bentelo niet meer in zijn spel. GSV
zette eerder druk op de Bentelose defensie, welke zich hier niet onderuit wist voetballen en veel de lange bal hanteerde. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden om te scoren, maar het was Bentelo dat in de eindfase drie 100% kansen kreeg om de wedstrijd te beslis-sen. Deze bleven onbenut, waardoor de 1-2 zege een feit was. Door deze overwinning is Bentelo opgeklommen naar plek vijf op de ranglijst. Zondag moet Bentelo dit mooie resultaat een goed vervolg zien te geven