GFC 1 – Bentelo 1: 3 - 2

Afgelopen zondag stond voor Bentelo de 3e hofderby op het programma. Na overwinningen tegen Hector en Diepenheim vertrokken de heren van Wim Peters met een aardige dosis zelfvertrouwen richting de gemeentelijke hoofdstad. Wetende dat de zwart-roden, evenals Bentelo, nog ongeslagen waren kon het publiek rekenen op een spannende pot, op een overigens prachtige mat!

De gastheren begonnen beter aan de wedstrijd. Met veel lopende mensen van GFC had Bentelo moeite om de organisatie goed neer te zetten en daarbij zelf aan het voetballen te komen. Na ongeveer 20 minuten had Bentelo dit aardig onder controle en kwam het beter in de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de gastheren. Na een goede aanval over vele schijven kon Michel Vonder op de rand van de zestien aanleggen voor een mooi afstandsschot, echter belande deze vol op de kruising. Ondanks dat de gastheren uit Goor meer balbezit hadden konden zij voor de rust geen echte uitgespeelde kansen creëren. De brilstand bleef met de rust zodoende op het bord.

Na de hervatting werd er wel volop gescoord. In de 55e minuut was het Martijn Lubberink die de bal onhoudbaar achter zijn eigen keeper wist te koppen, 1-0. Bentelo was hierna even van slag maar werd weer in de wedstrijd geholpen door GFC. Ook bij hen was er wanorde in de defensie waarvan Bas Heerdink in de 65e minuut dankbaar gebruik wist te maken. Nog geen 5 minuten later sneed Bentelo knap door de Goorse verdediging en kon Remco Baumeister de voorsprong binnenschieten, 1-2.
Bentelo leek hierdoor ook na 5 wedstrijden de ongeslagen status te kunnen behouden maar helaas ging het in de laatste 5 minuten alsnog mis. Een volkomen verkeerd geraakte voorzet verdween pardoes achter de verbouwereerde bentelose goalie en in blessuretijd werd het ook nog 3-2 voor GFC. Bentelo bleef hierdoor met de kater achter waar een gelijkspel de verhoudingen op het veld het beste had weergegeven. Komende week wacht een zeer belangrijke wedstrijd in en tegen Buurse. Bentelo zal moeten winnen om de aansluiting met het “linkerrijtje” te behouden.