Erix 1-Bentelo 1 : 0 - 1

Na een mooi, maar zwaar weekend, dat voor velen van Bentelo in het teken staat van de Paasparty, stond op tweede Paasdag de wedstrijd tegen Erix op het programma. Na een gezamenlijke lunch en wedstrijdbespreking werd er afgereisd naar Lievelde.

Erix heeft lange tijd de koppositie in de vijfde klasse C in handen gehad maar moest deze twee weken geleden afstaan aan TVO. Erix zit dus niet in zijn beste fase, waar Bentelo de laatste weken juist op dreef is en, niet onbelangrijk, steeds beter in staat is op de nul te spelen. De ploeg heeft vertrouwen en dus zag het de wedstrijd tegen hoogvlieger Erix vol vertrouwen tegemoet. De beginfase was dan ook voor de bezoekers. Bentelo werd weliswaar vroeg vastgezet, waardoor het gedwongen de lange bal hanteerde, maar door de tweede bal telkens te winnen kwam Bentelo van daaruit aan het voetballen.

Hierdoor kon de Bentelose aanval in stelling worden gebracht. Dit leidde in het eerste half uur tot een handvol kansen, waarin Bentelo verzuimde zich te belonen met een doelpunt voor het getoonde spel. Erix kon hier niet meer tegenoverzetten dan een gevaarlijk schot, in de beginfase, dat net over het Bentelose doel ging. Het laatste kwartier voor rust was voor de gastheren. Ze dwongen Bentelo terug, maar tot kansen leidde dit niet, doordat Bentelo de gelederen goed gesloten hield.

De tweede helft ging Bentelo op zoek naar het verlossende doelpunt. Bentelo drong aan, waardoor het ook iets meer ruimte weggaf achter zijn eigen verdediging. Hierdoor werd het een open wedstrijd met een aantal goede kansen voor beide ploegen, al had Bentelo het betere van het spel. Een aantal wissels aan Bentelo kant gaf de ploeg nieuw elan. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam dan ook volledig op het conto van de invallers Jacco en Robin, beide spelend in de A1. Jacco pikte op het middenveld de bal op, stuurde in een goede passeeractie drie man het bos in en bracht de bal van rechts voor het doel, waarna de goed gepositioneerde Robin de bal onberispelijk binnenschoot. Hierna ging Erix op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde een aantal goede doelpogingen op, maar de goed keepende Dustin bleek een vervelende sta-in-de-weg voor de Erix spitsen, waardoor Bentelo deze wedstrijd uiteindelijk met een minimaal verschil winnend wist af te sluiten.

Al met al een mooie overwinning voor Bentelo welke vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden in de strijd om de vierde plek.

 

,
Aanmelden nieuwe jeugdleden

01 jul

Aanmelden nieuwe jeugdleden

Door Marco van den Ham

Aanmelden nieuwe jeugdleden Jongens & Meisjes uit…

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

28 jun

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

Door Thijs Nijland | Tags Senioren

Ons sportcomplex “de Pol” ligt er strak bij. Zo werden…

Onze sponsoren