Enter 1 - VV Bentelo 1 : 3 - 3

Zondag 28 januari ’18 mocht Bentelo aantreden in en tegen Enter, voor beide clubs was dit de eerste competitiewedstrijd van 2018. Sv Enter was terug te vinden op een 13e plaats met 5 punten, Bentelo stond 10e met 11 punten. Bentelo kon met winst het gat vergroten naar 9 punten, en zo aansluiten bij de middenmoot. Genoeg redenen om er volle bak voor te gaan.

Bentelo begon goed aan de wedstrijd, en kreeg in het begin al een aantal mogelijkheden om de score te openen. Het was Sten Lubberink die na 9 minuten de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Lang konden de blauw-witten echter niet genieten van de voorsprong, één minuut later was het Enter die op gelijke hoogte kwam. Een voorzet kon door de Bentelose defensie niet worden verwerkt, zo bleef de bal lang hangen en naar een paar geblokte schoten, wist Arno Slager de bal onberispelijk in de kruising te schieten. Zo kon Bentelo na een goed begin weer ‘opnieuw’ beginnen. De eerste helft ging gelijk op, maar in de 29e minuut wist Maarten Smit met een prachtig afstandsschot, de keeper te verassen, en zo de 1-2 op zijn naam te zetten. Ook deze keer wist Bentelo de voorsprong niet te behouden. Kort voor rust wist Enter via een corner de 2-2 binnen te prikken. Er werd dus ook met de ‘zwanenstand’ gerust.

Bentelo komt heel slecht de kleedkamer uit, het eerste kwartier werd er bijna geen duel gewonnen, en zag het er ook niet goed uit voor de mannen van Wim Peters. Echter wist Bentelo toch zijn rug te rechten, en pakte het de draad weer op, met goed spel als gevolg. Na een afgeslagen corner, wist Bentelo via een goedlopende aanval, Thomas Kruders te bereiken, die de bal achter de Enterse goalie schoof. Met nog 20 minuten te spelen had Bentelo de beste papieren om de 3 punten mee naar huis te nemen. Maar ook ditmaal duurde het niet lang voordat de score weer gelijk was, de scheidsrechter gaf een onterechte penalty, waardoor René Nijenhuis de 3-3 op het scorebord kon zetten. Niet veel later komt Enter met 10 man te voetballen, de buitenspeler kreeg zijn 2e  gele kaart van de scheidsrechter, die overigens na het ‘penalty moment’ geheel de draad  kwijt was. Bentelo wist nog een paar kleine kansen te creëren, maar een 4e goal zat er echter niet meer in. Toch mag Bentelo nog blij zijn, dat er nog een punt wordt overgehouden aan het duel, in de laatste minuten was het Enter die nog een paar keer gevaarlijk dichtbij kwam.

Na 3x voor te hebben gestaan en een onterechte penalty kan Bentelo slechts één punt bijschrijven. Bentelo stijgt door het gelijke spel en het verlies van Rood Zwart één plek op de ranglijst. De blauw-witten staat met 12 punten 9e. Bentelo speelt volgende week zondag thuis tegen UDI uit Enschede, UDI bezit met 15 punten de 7e plek op de ranglijst.