EGVV 1 - VV Bentelo 1 : 2 - 4

Na de zeperd van vorige week tegen koploper Buurse, was het voor Bentelo zaak om deze week wel te winnen, om zo niet nog meer averij op te lopen in de strijd om de vierde plek.

Bentelo moest dan zien af te rekenen met EGVV op het slechte veld in Gelselaar. De bezoekers gingen goed van start. Het wachtte EGVV rond de middellijn op en liet daarmee de opbouw aan de thuisploeg. Deze wist zich hiermee eigenlijk geen raad en hanteerde veelal de lange bal, omdat Bentelo op het middenveld kort in de duels zat. Ook konden de lange ballen snel onschadelijk worden gemaakt door de Bentelose defensie. In aanvallend opzicht liet Bentelo zich ook zeker gelden. Het zocht veel de diepte via Michel, om van daaruit over de flanken door te komen. Dit leverde al snel de voorsprong voor Bentelo op. Een fraai schot van Michel in de eerste minuut veraste de doelman van EGVV en trof doel.

Na een sterk beginfase van Bentelo kwam EGVV steeds iets beter door via de lange over de flanken, zonder echte kansen te creëren overigens. Bentelo hielp de thuisploeg echter in het zadel. Na een duw in het strafschopgebied kende de scheidsrechter een strafschop toe, welke door EGVV werd benut. Hierdoor gingen we rusten met een gelijke stand. Na de rust werd door beide ploegen veel de lange bal gespeeld en kwamen zowel Bentelo als EGVV een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Bentelo was echter effectiever in de afwerking en kon in het laatste kwart uitlopen naar een 1-4 voorsprong. Eerst was het Sven die na een goede aanval over de linkerflank attent voor het doel was en van dichtbij de 1-2 aantekende. Hierna was het Jorn, die een afgeslagen bal bekeken in het doel werkte. Niet veel later gooide Thomas de wedstrijd in het slot door, na goed doorjagen op de verdediging van de thuisploeg, de bal binnen te schieten. De thuisploeg kwam nog een enkele keer gevaarlijk door en kreeg ook een aantal goede kansen, maar bleek ongelukkig in de afwerking.

De 2-4 kwam in de slotfase kwam dan ook te laat voor EGVV, waardoor de drie punten mee naar Bentelo gaan en de blauwwitten de vierde plek weer in handen hebben.