EGVV 1-Bentelo 1 : 0 - 2

EGVV 1-Bentelo 1 : 0- 2

Na het enigszins teleurstellende resultaat van vorige week, het gelijke spel tegen SVBV, was het voor Bentelo zaak om de uitwedstrijd tegen EGVV uit Gelselaar om te zetten in drie punten.

Gezien de ranglijst was winst noodzakelijk om geen averij op te lopen in de strijd om de vierde plek. Bentelo is met de Hoeve in strijd om de vierde plek, welke wellicht nog een mooie verlenging van het seizoen op kan leveren. De uitwedstrijd vorige week, onder lastige omstandigheden, op het gras van SVBV leerde ons dat het veld ons deze zondag eveneens parten kon gaan spelen. Dit bleek al meteen toen we het veld betraden; de mat was niet best. Toch begon Bentelo erg sterk en probeerde over de grond naar oplossingen te zoeken om de defensie van EGVV uit elkaar te spelen.

Door het spel snel te verplaatsen van links naar rechts konden onze buitenspelers een aantal keren goed doorkomen, om vervolgens Sten te bereiken. Hieruit was Bentelo in de beginfase erg gevaarlijk en dit leverde meteen doelpunten op. Een schot van Sten werd in eerste instantie nog gekeerd door de EGVV goalie, maar in de rebound kon Lennerd eenvoudig de 0-1 aantekenen. Daarna ging Bentelo gretig op zoek naar de 0-2. Deze viel niet veel later. Sten draaide in de zestienmeter goed weg om daarna de keeper te verschalken en de 0-2 op het scorebord te brengen.

Hierna kwam EGVV beter in zijn spel en probeerde middels de lange bal zijn buitenspelers te bereiken. Echte kansen leverde dit niet op, al werden de gastheren wel een aantal keren gevaarlijk door een aantal dode spelmomenten. Corners en vrije trappen werden hoog de zestienmeter ingebracht om zo te proberen de aansluitingstreffer te forceren, maar Bentelo wist het doel schoon te houden. Na rust ging EGVV opportunistisch spelen. Het zette Bentelo vroeg vast en voerde de druk op.

Dit leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het Bentelose doel, maar Kilian trad als doelman meerdere keren gedecideerd op om EGVV het scoren te beletten. Bentelo heeft de tweede helft geen moment meer gevoetbald en hanteerde, onder druk van EGVV, noodgedwongen de lange bal en kon hieruit niet meer echt gevaarlijk worden. Daarmee kon het eigenlijk geen moment aanspraak maken op de 0-3.

Uiteindelijk boekte Bentelo een prima overwinning en blijft het in de race om de vierde plek.

 

Foto's van de wedstrijd

,
Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr

Gerrit Nijland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd, Senioren

Vanochtend is Gerrit Nijland, tijdens de lintjesregen…

SPEELSTER VAN DE WEEK

16 apr

SPEELSTER VAN DE WEEK

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

Onze sponsoren