DTC '07 1 - VV BENTELO 1 : 0 - 0

Afgelopen zondag stond voor Bentelo de 1e competitiewedstrijd  tegen DTC’07 op het programma. Met DTC trof Bentelo een tegenstander welke, evenals Bentelo, vorig seizoen op een haar na promotie naar de 4e klasse miste. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Lattrop voor de wedstrijd tegen DTC. De wedstrijd stond onder leiding van Henk Wippo.

Bentelo begon de wedstrijd afwachtend en had moeite het spel te maken. Het was DTC dat in de beginfase het betere van het spel had. Na 5 minuten was de eerste kans van de wedstrijd dan ook voor DTC. De bal werd via de achterlijn teruggelegd in de 16 meter, waarna de spits de bal op de paal schoot. Vervolgens was het weer DTC dat gevaarlijk werd. Bentelo verloor op het middenveld onnodig de bal, waardoor DTC er met snelle mensen uitkwam. De spits van DTC kon vrij inschieten, wat resulteerde in een schot dat rakelings langs het Bentelose doel zeilde.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Bentelo iets beter in het spel, wat resulteerde tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van DTC. Na een halfuur spelen was het Ties ter Avest met de eerste echt grote kans voor Bentelo. Uit een goed aangesneden vrije trap raakte hij met een knappe kopbal de lat.

Na enkele omzettingen in de rust was de tweede helft voor Bentelo. Duels werden gewonnen en DTC werd vroeg vastgezet. Zonder echt grote kansen te creëren was Bentelo wel vaak dreigend voor de goal van DTC.  In de tegenstoot was DTC ook een aantal keer gevaarlijk. Het was dan ook een open tweede helft waarin het spel op en neer ging. Bentelo kwam er in de slotfase een aantal keren gevaarlijk uit, maar steeds ontbrak het aan de laatste goede eindpass. Beide teams leken genoegen te nemen met een gelijkspel, al was het Bentelo dat in de laatste minuut het dichtst bij een overwinning was.  Na een goede voorzet van Bas Heerdink kon Cas Hobert vrij inkoppen, maar door goed keeperswerk bleef het 0-0.

Bentelo zou op basis van de tweede helft verder moeten. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, waarin Bentelo opzoek zou gaan naar de eerste 3 punten van het seizoen. Om 14:00 uur wordt er dan afgetrapt tegen TVV uit Enschede. TVV is het seizoen begonnen met een driepunter, thuis werd met 4-3 gewonnen van SVV’91. De Enschedese ploeg zou gebrand zijn om een beter seizoen te draaien dan vorig jaar, waarin het op een teleurstellende 12e plek eindigde in de 5e klasse. De wedstrijd zal onder leiding staan van Martijn Bruins.

Supporters tot volgende week bij de 1e thuiswedstrijd van het seizoen!

Foto's

,
Aanmelden nieuwe jeugdleden

01 jul

Aanmelden nieuwe jeugdleden

Door Marco van den Ham

Aanmelden nieuwe jeugdleden Jongens & Meisjes uit…

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

28 jun

Onmisbaar: De vrijdagmorgenploeg!

Door Thijs Nijland | Tags Senioren

Ons sportcomplex “de Pol” ligt er strak bij. Zo werden…

Onze sponsoren