Bredevoort 1-Bentelo 1: 3-1

Na een goede reeks, waarin Bentelo bij vlagen goed voetbal heeft laten zien en in staat was op de spreekwoordelijke ‘nul’ te spelen, moest het afgelopen zondag proberen deze serie een vervolg te geven.

Hiervoor ging het op bezoek bij het Gelderse Bredevoort. De beginfase ging redelijk gelijk op, al was Bentelo voetballend de bovenliggende partij. Bentelo probeerde bij fasen over de grond, van het overigens barslechte veld, de opening te vinden. Daar waar Bredevoort veelal middels de lange bal, de spitsen in stelling probeerde te brengen. Beide teams waren hierbij een aantal keren dichtbij een doelpunt. De eerste grote kans was voor Bentelo, maar een goed uitgespeelde aanval over de recht-flank kon oog-in-oog met de doelman niet doeltreffend worden afgerond. Bredevoort was met hun strijdplan ook een aantal keren gevaarlijk en de paal moest zelfs eenmaal redding brengen voor Bentelo. Doelpunten leverde dit alles niet op, waardoor er met een 0-0 stand werd gerust.

Het begin van de tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, tot de gastheren na een uur spelen wisten te scoren. Een wederom diepe bal op de buitenspeler kon worden aangenomen en na een eenvoudige kapbeweging doeltreffend afgerond. Hierna ging Bentelo meer risico nemen om de score gelijk te trekken, maar het was niet bij machte de Bredevoort defensie kapot te spelen. Toen na een cornerbal eenvoudig de 2-0 werd binnengekopt, was de wedstrijd gespeeld. Het werd echter nog erger voor de bezoekers.

Slechte communicatie in de Bentelose defensie maakte de weg vrij voor de Bredevoort spits. Deze faalde niet een-op-een met Kilian, waarmee hij de 3-0 op het scorebord bracht. Dat Jorn in de laatste minuut, na een mooi uitgespeelde aanval, de 3-1 aantekende, was enkel voor de statistieken. Door dit slechte resultaat heeft Bentelo averij opgelopen in de strijd om de vierde plek. Dat concurrent Hoeve Vooruit ook niet wist te winnen is dan nog een geluk bij een ongeluk, maar door de winst van Bredevoort is deze helemaal terug in de strijd om de vierde plek.

Bentelo zal de komende week de rug moeten rechten om volgende week een goed resultaat neer te zetten tegen Meddo in strijd om plek vier.