Bentelo – t‘ Centrum : 2 - 4

Afgelopen zondag stond de 2e thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC ’t Centrum op het programma. Nadat dinsdag een goede wedstrijd werd gespeeld (2-4 winst) tegen Achilles Enschede voor de TukkerCup was het voor Bentelo taak om deze lijn door te trekken. Om 14.00 werd er afgetrapt op sportpark de Pol.

De beginfase was voor Bentelo. Zonder echt grootst te spelen was de 1e beste kans direct raak.        Na een goede vrije trap van Jorn Ottenschot kon Ties ter Avest in de rebound de 1-0 tegen de touwen koppen. Na de 1-0 ging ’t Centrum beter voetballen. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Bentelo. Na ongeveer een half uur spelen was het raak voor de bezoekers. Ook na de 1-1 had t’ Centrum het betere van het spel. Kort voor rust kwam Bentelo op een 1-2 achterstand. Een snelle counter leidde tot de verdiende voorsprong voor t’ Centrum.

Na de rust ging Bentelo op zoek naar de gelijkmaker, maar Bentelo was erg onnauwkeurig in de passing en hierdoor bleven de kansen uit. Doordat Bentelo meer risico’s ging nemen, ontstond er ruimte voor ’t Centrum. In de 80e minuut viel daardoor de 1-3. Dit leek de beslissing in de wedstrijd, maar 2 minuten later maakte Bentelo de aansluitingstreffer. Bas Heerdink zette de bal voor op de vrijstaande Ties ter Avest, die de bal vervolgens kon binnen koppen. Het geloof keerde terug aan Bentelose zijde, dit was echter van korte duur, in de 88e minuut besliste ’t Centrum de wedstrijd door de 2-4 te maken.

Al met al een totale off-day voor Bentelo en een zeer terechte nederlaag. De komende week zal Bentelo de koppen bij elkaar moeten steken, want volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Zenderen Voorruit. Zenderen Voortuit kent met 6 punten uit 3 wedstrijden een redelijke start van de competitie.  Bentelo zal volgende week een resultaat móeten halen om niet verder achter te blijven op de top. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark het Vollenbroek.