Bentelo start de competitie met een gelijkspel
  • Door Thijs Nijland
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op donderdag 26 september 2024

Op een zonovergoten sportpark "De Pol" speelde Bentelo de eerste competitiewedstrijd thuis tegen de heren uit Vasse. Beide ploegen hebben een goede voorbereiding gehad en willen dit graag voortzetten in de competitie, waar het draait om de knikkers.

Zoals gezegd was het warm afgelopen zondag, maar dit was niet terug te zien in het spelbeeld van beide partijen. Bentelo kwam in de eerste 10 minuten een aantal keer goed door de verdediging van Vasse, maar wist de beslissende pass niet goed te geven. Vasse daarentegen probeerde voornamelijk gevaarlijk te worden door de buitenspelers aan het werk te zetten met crosspasses vanuit het middenveld.

Bentelo had in de eerste helft het meeste balbezit en kon zich goed onder de druk van Vasse uit voetballen. Daarnaast konden ze hoog druk blijven zetten, wat vaak het gewenste resultaat opleverde. Toch was het Vasse dat op een 0-1 voorsprong kwam op sportpark "De Pol". Door een keepersfout kon de aanvaller van Vasse de bal eenvoudig in het lege doel schuiven.
Bentelo rechtte de rug en ging door met aanvallen. Binnen een paar minuten had het alweer 1-1 kunnen staan. Robin Katier werd in de diepte vrijgespeeld en ging één-op-één met de keeper van Vasse. De teruggekeerde spits van Winterswijk besloot de bal breed te leggen op de aangesloten Niels Rikkert, maar diens schot werd gepareerd door de keeper.
Een paar minuten later was het wel raak. Door een goede verovering op het middenveld kon Nick Linderman worden aangespeeld, die in de diepte Robin op zijn wenken bediende. Robin nam de bal goed met zijn hak mee en besloot ditmaal zelf de trekker over te halen in de één-op-één, wat resulteerde in de 1-1.
De rest van de eerste helft had Bentelo voornamelijk de bal, terwijl Vasse in de zon de vuile meters moest maken. Tijd voor de thee!

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Bentelo had veel balbezit en kon door goede passing vaak tot de rand van het strafschopgebied komen. Toch werden telkens niet de juiste spelers gevonden, waardoor echt grote kansen uitbleven. Vasse werd één keer gevaarlijk in de tweede helft toen de bal goed werd voorgegeven vanuit de linkerkant en een inlopende speler van Vasse de bal hard door het midden inkopte. Keeper Mart Hagreis hield deze bal uitstekend tegen en zorgde ervoor dat de stand 1-1 bleef.
Bentelo kwam ook dichtbij de 2-1. Een vrije trap op de rand van de zestien meter werd door Brent Schutte hard richting de verre kruising getrapt, maar ook hier zorgde de keeper met een knappe redding ervoor dat de stand 1-1 bleef.
Met nog een klein kwartier te gaan werd duidelijk dat Bentelo fitter was dan Vasse en dat zij aan het wankelen waren. Bentelo drukte door en creëerde nog een aantal mogelijkheden, maar dat mocht helaas niet baten.

Na 90 minuten en 20 seconden maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Terwijl Bentelo toch enigszins baalde dat er geen 3 punten werden behaald, was Vasse blij dat het erop zat. Een leuke pot, fijne tegenstanders en een mooie middag. Eindstand: 1-1.

Bentelo speelt haar volgende wedstrijd uit tegen Reutum 1, aanvang 14:00 uur. Zij waren afgelopen speelronde vrij en zullen ongetwijfeld goed willen beginnen aan hun eerste speelronde. Allen tot dan!