Bentelo-Lochuizen : 6 - 2

Op zondag 4 oktober stond voor Bentelo de 2e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Lochuizen. De uitploeg stond nog op 0 punten na twee speelrondes. Om 14:00 uur werd er voor het eerst zonder publiek afgetrapt op Sportpark de Pol. De wedstrijd stond onder leiding van Herbert Simmelink.

Bentelo begon goed aan de wedstrijd wat al heel erg snel resulteerde in een doelpunt. Al in de 2e minuut wist Ties ter Avest de bal in het netje te schieten na een hoekschop van Robin ten Thije. Nog geen 10 minuten kreeg Lochuizen een vrije bal op een zo leek onmogelijke scoringspositie, toch wist deze speler via de kluts de bal in het net te krijgen. Bentelo bleef kansen creëren en dat betaalde zich uit, in de 31e minuut wist Dion Bunte de 2-1 te maken. Vlak voor rust kwam Bentelo nog op een 3-1, Thomas Kruders kopte de bal hard in het doel na opnieuw een hoekschop van Robin ten Thije. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft begon Bentelo erg slap. In de 47e minuut maakte lochuizen dan ook de aansluitingstreffer. 20 minuten later werd de voorsprong weer uitgebreid, na een fantastische ‘tikkie takka’ aanval kreeg Ties ter Avest de bal voor de voeten en zo zijn 2e van de middag binnen kon schieten. In de 80e minuut maakte Bentelo het 5e doelpunt van de middag, opnieuw Thomas Kruders die de bal binnen kopt na een hoekschop van Robin ten Thije. In de 83e minuut kreeg Lochuizen nog een mogelijkheid om vanaf 11 meter terug te komen, deze strafschop werd uitstekend gepakt door keeper Stan Delil. In de 91e minuut was het slotakkoord voor Ties ter Avest die zijn derde van de middag wist te maken. Eindstand 6-2.

Komende zondag staat een uitwedstrijd tegen Langeveen op het programma. De ploeg van trainer Tom Veldscholten begon het seizoen met 2 nederlagen en 1 overwinning en heeft de 9e plaats in handen. Helaas volgende week weer zonder publiek, maar u kunt ons live volgen via Twitter of Instagram!