Bentelo - Haaksbergen: 4 - 0

Bentelo - Haaksbergen: 4-0

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Haaksbergen op het programma.

Voor Bentelo was maar een zaak van belang; de punten in Bentelo houden. Dat Haaksbergen zich terug zou trekken op eigen helft leek voor de hand liggend en dit kwam dan ook uit. Voor Bentelo zaak om de bal rond te spelen en geduldig op zoek te gaan naar de opening en uitkijken voor de enkele counter waarop Haaksbergen zou loeren. Bentelo slaagde hier goed in. Het geduldige spel leverde een aantal zeer goede kansen op, maar tot scoren kwam Bentelo niet. Net voor rust bracht een dood spelmoment uitkomst om de score te openen.

Een goede corner werd, door de vrijgelaten Sten, eenvoudig binnengekopt. Eigenlijk had Bentelo zich voor rust al moeten belonen met meer doelpunten om zo de wedstrijd al voor de thee in het slot te gooien. De gastheren lieten dit echter na, waardoor er met maar een doelpunt verschil gerust werd. Na de pauze ging Bentelo verder waar het gebleven was. Leunend op een stabiele achterhoede kon de Bentelose voorhoede rustig op zoek gaan naar een doelpunt om de score uit te bouwen. Bentelo drong steeds meer aan en dwong de Haaksbergen verdediging tot het maken van fouten.

Na een uur spelen werd Sven in de zestienmeter onreglementair ten val gebracht, waarna Sten niet faalde vanaf elf meter. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en worp Haaksbergen de handdoek. Bentelo was nog niet tevreden en ging op zoek naar de 3-0. De volgende aanval was het meteen weer raak. Het was opnieuw Sten die een goede aanval eenvoudig wist af te ronden en de 3-0 op het scorebord bracht. Nog enkele minuten wist Sten een goede actie, waarin hij de keeper omspeelde, niet te promoveren tot doelpunt. Zijn inzet trof de paal, maar in de rebound tikte de goed geposteerde Remco de niet te missen bal binnen. Hierna ging bij Bentelo het gas eraf en speelde het de wedstrijd volwassen uit.

Al met al een goede, zakelijke overwinning, welke vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd, tweede paasdag, tegen het hoog geklasseerde Erix.