Bentelo 1 – TVV 1 : 2 - 1

Afgelopen Zondag stond de 1e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na met 0-0 te hebben gelijk gespeeld tegen DTC’07 ging Bentelo voor de eerste driepunter van het seizoen. Op een regenachtige Zondag was TVV de tegenstander. Om 14.00 startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Martijn Bruins.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Bentelo met TVV een goed voetballende ploeg trof. TVV nam in de beginfase het initiatief en voetbalde makkelijker dan Bentelo. Bentelo had moeite de bal in de ploeg te houden en hanteerde veelal de lange bal. Na 10 minuten kwam Bentelo erg goed weg, een goede aanval van TVV over de rechterkant werd voorgezet en kon bij de tweede paal worden ingeschoten. Gelukkig voor Bentelo spatte de inzet uiteen op de paal. In de rest van de 1e helft kwam Bentelo niet verder dan een paar counters en vrije trappen rondom de 16, echt grote kansen werden niet gecreëerd.

De tweede helft was nog geen 10 minuten onderweg toen Bentelo op een 1-0 voorsprong kwam. Bas Heerdink ontving een lange bal, tikte de bal langs de keeper en kon voor een leeg doel raak schieten. Opvallend, de assist kwam op naam van keeper Stan Delil. Lang kon Bentelo niet genieten van de voorsprong. 10 minuten later maakte TVV de op dat moment verdiende gelijkmaker. De rechtsbuiten van TVV zette de bal voor en deze kon bij de tweede paal worden ingeschoten. Na de gelijkmaker was Bentelo het even kwijt, en creëerde TVV enkele grote kansen. Door hard te werken en duels te winnen bleef Bentelo overeind. De laatste fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Beide teams gingen voor de overwinning, hierdoor ontstonden er grote ruimtes. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Maar diep in blessuretijd was het wederom Bas Heerdink, die met een bekeken schot in de bovenhoek, de doelman verschalkte. Niet veel later floot scheidsrechter Bruins Voor het eindsignaal. Door als een echt team te spelen en te knokken voor elkaar heeft Bentelo deze 3 belangrijke punten weten binnen te halen.

Volgende week gaat Bentelo op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Om 14.00 wordt dan afgetrapt op Sportpark de Stockakker voor de wedstrijd tegen SV de Lutte. De Lutte is het seizoen uitstekend begonnen met overwinningen op Phenix en HVV Hengelo, beide wedstrijden eindigend in een 4-1 overwinning voor de blauwhemden. De wedstrijd staat onder leiding van Herman Post.

Supporters tot volgende week in de Lutte!