Bentelo 1 – Langeveen 1 : 6 - 0

Afgelopen Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Langeveen op het programma. Een wedstrijd die Bentelo móest winnen om niet verder achter te blijven op de top. Om 14.00 uur werd er afgetrapt of sportpark de Pol.

Bentelo begon goed aan de wedstrijd. Duels werden in de beginfase gewonnen en Langeveen had moeite met de opbouw. Dit leidde in de beginfase tot een aantal grote kansen voor Bentelo. Naarmate de 1e helft vorderde ging Bentelo nog beter voetballen en kwam Langeveen er nauwelijks aan te pas. Bentelo vergat zich in de 1e helft te belonen, door het missen van een aantal grote kansen gingen beide teams rusten met een 0-0 stand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Bentelo bleef kansen creëren en gaf achterin niks weg. Na ongeveer 10 minuten spelen was daar de bevrijdende 1-0 voorsprong. Bas Heerdink verschalkte de doelman met een lage schuiver. Na de 1-0 was het wederom Bas Heerdink met een schot in de korte hoek wat de doelman van Langeveen te machtig was. Na de 2-0 ging Langeveen meer risico’s nemen en ontstond er meer ruimte voor Bentelo. In de 65e minuut maakte Ties Schutte de 3-0 middels een penalty. Niet veel later vielen ook de 4-0 en 5-0 door mooie goals van Ties ter Avest en Robin ten Thije. In de 89e minuut wist Bas Heerdink zijn 3e van de middag te maken door een vrije trap in de korte hoek te schieten.

Uiteindelijk een gemakkelijke middag voor Bentelo. Door de overwinning is Bentelo gestegen naar de 6e plaats. Aanstaande dinsdag staat de wedstrijd tegen WVV’34 voor de TukkerCup op het programma, om 20.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark de Pol. Volgende week Zondag staat de thuiswedstrijd tegen SVV’91 op het programma. Vanwege de gestaakte wedstrijd tussen DTC’07 en SVV’91 is het nog onduidelijk of de wedstrijd door zal gaan. De KNVB heeft SVV’91 voorlopig uit de competitie gezet, hierdoor heeft SVV’91 nog maar 2 wedstrijden gespeeld.

Supporters tot aanstaande Dinsdag tegen WVV’34!