Bentelo 1 - SC Meddo 1 : 3 - 1

Op deze mooie voorjaarsmiddag stond de thuiswedstrijd tegen SC Meddo op het programma.

Alleen winst telde deze middag, om zo mee te kunnen blijven doen in de strijd om plek vier, welke recht geeft op een plek in de nacompetitie. Na de offday van vorige week, moest Bentelo vandaag laten zien dat de slechte wedstrijd in Bredevoort een incident was. De beginfase was voor de gastheren. Het liet de bal, weliswaar in een laag tempo, goed rondgaan en wist een aantal goede kansen te creëren en dit leverde uiteindelijk een doelpunt op. Een goede aanval over de rechterflank kon, na een afgemeten voorzet van Sven, eenvoudig door Cas worden binnengetikt. Hierna ging bij Bentelo het gas eraf en liet het Meddo het spel maken. Tot grote kansen leidde dit niet, waardoor er met een 1-0 voorsprong gerust werd. Het waren de bezoekers die scherper uit de theepauze kwamen.

Bentelo was te gemakzuchtig in het positiespel en kwam meer en meer onder druk te staan. Na slecht verdedigend werk aan Bentelose zijde, kon een goede voorzet vanaf de linkerkant, worden binnengekopt door de Meddo spits. Hierna was Bentelo nog niet helemaal wakker en bracht Kilian knap redding toen hij een-op-een kwam met de Meddo spits, en zo de 1-2 achterstand wist te voorkomen. Hierna kwam Bentelo beter in zijn spel en ging het op zoek naar de voorsprong. Dit lukt uiteindelijk. Het was Sven die na een goede loopactie de keeper bij de tweede paal wist te verschalken. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Middels een snelle aanval sneed Bentelo door het hart van de Meddo verdediging en schoot Thijs oog-in-oog met de Meddo goalie de bal goed binnen. Hierna vonden beid teams het eigenlijk wel goed en zo stond er na 90 minuten een 3-1 stand op het scorebord.

Door dit goede resultaat en het ruime verlies van de Hoeve deze speelronde, heeft Bentelo de vierde plek overgenomen en moet het zien deze tot het einde van het seizoen zien te behouden.