Bentelo 1 - Phenix 1

Zondag 16 Oktober stond de 2e thuiswedstrijd van Bentelo op het programma tegen Phenix.
Speler van de week deze wedstrijd was Ties Siegerink, wij hopen dat Ties een erg leuke dag heeft gehad.

Om 14:00 startte deze wedstrijd. Bentelo Begon goed en won vrijwel al zijn duels, hierdoor ontstonden al snel een aantal kansen voor de thuisploeg.
In de 22e minuut was het raak na een goede steekpass van Jurre Groothuis kon Ties Schutte 1 op 1 met de keeper, hij aarzelde niet en schoof de bal rustig in de verre hoek. 1-0 Ties Schutte.
Na de 1-0 werd Bentelo wat slordiger aan de bal dit resulteerde niet in gevaar van Phenix, maar in tegenstelling tot de 1e 20 minuten werden er weinig kansen gecreëerd. Vlak voor rust schoof centrale verdediger Dion Bunte in, hij zocht de combinatie op met Niels Janssen die de bal netjes teruglegde waarna Dion Bunte de bal binnen kon lopen. 2-0 Dion Bunte.
De 2e helft begon Bentelo niet goed, na slordig balverlies kon Phenix omschakelen en wist een middenvelder van Phenix van buiten de 16 de keeper van Bentelo te passeren. Dit resulteerde in de 2-1. Daarna bleef Bentelo slordig en wist het de wedstrijd nog niet in het slot te gooien. In de 70e minuut wist Ties Ter Avest goed zijn lichaam te gebruiken waardoor Brent Schutte 1 op 1 met de keeper kon en rondde dit vervolgens netjes af. 3-1 Brent Schutte. Nu was de wedstrijd beslist dacht Bentelo, maar nog geen minuut later na slecht uitverdedigen kon de spits van Phenix scoren en bracht hiermee het verschil weer terug tot een doelpunt. 3-2. De laatste 10 minuten was het dan ook volhouden voor Bentelo. Bentelo gaf de laatste 10 minuten weinig weg en had misschien nog wel verder uit moeten lopen uit de omschakeling wist Bentelo namelijk nog een aantal goede kansen te creëren. Maar gescoord werd er niet meer deze wedstrijd.
Bentelo wint zijn 3e wedstrijd op rij. Volgend weekend is Bentelo vrij. De week daarop zal Bentelo op 30 Oktober spelen uit bij Langeveen.