Bentelo 1 - Neede 1 : 3 - 1

Na de walk-over, vorige week tegen Vosseveld, was het voor Bentelo zaak te laten zien wat het waard is tegen het hoog geklasseerde 

Neede. Neede was al zeker van de tweede plaats op de ranglijst en maakt zich op voor de nacompetitie. Voor Bentelo viel er nog wel wat te winnen. Bij winst zouden de blauwwitten, afhankelijk van het resultaat van huidige nummer drie Diepenheim, de derde plek van hen overnemen. Dit zou in de nacompetitie, welke al zeker was voor Bentelo, een enigszins betere loting op kunnen leveren. Maar dat is voor latere zorg. In navolging van de goede resultaten van Bentelo 2, die het kampioenschap vierde en Bentelo 3, die een goede stap richting het kampioen zette, was het voor Bentelo 1 zaak om een goed resultaat te halen in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Bentelo ging ijzersterk van start. Het liet de opbouw aan Neede, maar was, met name in het eerste half uur, onberispelijk als het ging om de verdedigende duels.

Neede wist zich hier geen raad mee en raakte de bal snel kwijt op de helft van Bentelo. De thuisploeg schakelde, na het onderscheppen van de bal, snel om en kwam een aantal keren gevaarlijk door over de flanken.  Deze lopende mensen aan Bentelose zijde bleken een ware kriem voor verdediging van Neede. Een doelpunt voor Bentelo hing dan ook in de lucht en deze kwam er na een minuut of tien. Een goede aanval over de linkerflank kwam bij Thomas terecht, die de bal fraai in de rechterbovenhoek schoot. Hierna ging de thuisploeg op zoek naar een verdubbeling van de score. Dit lukte via Cas, die over links doorkwam en zelf de bal achter de Neede goalie schoot. Hierna kwam Neede beter in zijn spel en werd een aantal keren gevaarlijk voor het Bentelose doel, maar Bentelo wist het doel schoon te houden tot de rust. In het tweede bedrijf was er een veldoverwicht voor Neede. Het liet de bal rond gaan en schoof langzaam maar zeker op richting het Bentelose doel. In deze fase was goed te zien dat Neede tot de betere ploegen in de competitie behoort. De Bentelose defensie hield echter stand en kwam er in aanvallende opzicht ook nog enkele keren uit. Tegen de verhouding in werd het ook nog 3-0 voor Bentelo. Via een corner werd Michel bereikt, die de bal bij de tweede paal tegendraads binnenkopte. In de slotfase zette Neede nog even aan en wist op fraaie wijze nog de 3-1 aan te tekenen.

Voor een ommekeer bleek het echter te laat, waardoor Bentelo een mooi overwinning boekt, welke vertrouwen geeft voor de nacompetitie.   

 

 

Fotos

,
Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

30 sep

Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

Door Thijs Nijland

In de 78 jarige historie van VV Bentelo zijn er al…

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

26 sep

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Leden van de Club van 100, jeugdbestuur, leiders en…

Onze sponsoren