Bentelo 1 Hengelo 1 : 3-0

Zondag 6 november stond de thuiswedstrijd tegen Hengelo op het programma. Hengelo ging als koploper deze speelronde in en bij winst zou Bentelo over Hengelo heen kunnen gaan en de koppositie over nemen. Deze thuiswedstrijd waren Rinze Haafkes en Siem Haafkes spelers van de week, wij hopen dat zij een leuke middag gehad hebben.

Bentelo was het eerste kwartier een beetje zoekende er werd niks weggegeven maar er werd ook weinig gevaar gecreëerd voor de goal van Hengelo. Na dit kwartier begon het wat beter te lopen en creëerde Bentelo een aantal goede kansen, maar telkens wist de keeper van Hengelo de bal te stoppen. Na 35 minuten kwam rechtsback Tom Veehof goed door aan de rechterkant en in plaats van een voorzet te geven besloot hij om maar is uit te halen, dit leidde tot een geweldig schot van ruim 20 meter waar de keeper van Hengelo kansloos op was. 1-0 Bentelo Tom Veehof. De rest van de eerste helft bleef Bentelo goed druk vooruit te houden wat resulteerde in nog een paar goede mogelijkheden. Vlak voor rust in minuut 44 brak Brent Schutte door aan de linkerkant die de bal vervolgens hard voorlangs gaf waardoor Niels Rikkert deze bal bij de 2e paal kon binnenlopen. 2-0 Bentelo Niels Rikkert.

In de 2e helft ging Hengelo wat meer druk vooruit geven, maar Bentelo bleef goed staan en maakte het zichzelf niet onnodig lastig door soms iets sneller de lange bal te zoeken. Bentelo creëerde in de 2e helft verder niet veel kansen maar gaf ook niks weg aan de tegenstander. Bentelo wist vrijwel al zijn duels te winnen wat leidde tot steeds meer frustratie bij de tegenstander. In minuut 75 kon Brent Schutte een op een met de keeper na een te korte terug speel bal van Hengelo. Hij omspeelde de keeper en kon zo ook zijn doelpunt voor vandaag maken. 3-0 Bentelo Brent Schutte. Het laatste kwartier werd daarna rustig uitgespeeld door Bentelo.

Dankzij deze overwinning staat Bentelo nu bovenaan in de competitie. Volgende week zal Bentelo het thuis opnemen tegen Zenderen Vooruit. De aftrap zal om 14:00 zijn op sportpark de Pol.